HomeOpiniiA pornit Imagine Cup 2014!

A pornit Imagine Cup 2014!

John Scott Tynes, Imagine Cup Competition Manager
anunță că s-a dat startul ediției 2014 pentru concursul Imagine Cup și că se pot face deja înregistrările. Vă reamintesc că Imagine Cup este o competiție adresată studenților și elevilor capabili să preia o idee și folosindu-se de tehnologie să creeze un proiect capabil de a fi lansat pe piață sub forma unuo startup.

Din 2014 competiția Imagine Cup are și un nou logo: cel de mai sus, făcut să reprezinte mai bine noua orientare a competiției. Cele trei secțiuni aduse anul trecut sunt menținute: Games, Innovation, și World Citizenship. Premiile sunt substanțiale – 50000 USD pentru echipa clasată pe primul loc. O schimbare importantă, ce e posbil să afecteze negativ România e legată de faptul că nu va mai exista calificare automată în finala mondială pentru echipele ce câștigă competițiile naționale. Ele vor intra într-un proces de evaluare online și din cele 200+ echipe vor fi selectate de un juriu Imagine Cup cele ce vor ajunge la finala din Seattle.

Din experiența anilor trecuți sunt foarte circumspect vizavi de capacitatea ecosistemului local Imagine Cup de a genera singur proiecte fezabile pemtru finala mondială. Totuși, sper să fiu contrazis!

Sunt introduse în competiție niște faze intermediare, cu premii de 3000 USD în vederea stmulării participării: Pitch Video Challenge (septembrie-octo,brie, materiale video de 5 min în care se anunță proiectele), Project Blueprint Challenge (noiembrie – decembrie, o descriere amănunțită a proiectelor) și User Experience Challenge (ianuarie-februarie în care sunt arătate efectiv proiectele realizate).

Dacă aveți idei și entuziasm, porniți la treabă că premiile sunt substanțiale!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep