HomeFeaturedFocusBineinteles ca Nokia a testat Android pe Lumia.De ce va mira?

Bineinteles ca Nokia a testat Android pe Lumia.De ce va mira?

Nokia Lumia Android

Nici nu mi-am închipuit vreodată că Nokia nu a experimentat Android pe aparatele Lumia, nici înainte de cooperarea cu Microsoft începută în 2011 și nici după. Mă miră doar că presa internațională face atâta caz despre asta doar acum.

Surse ale NYT au confirmat că Nokia avea prototip funcțional de Lumia cu Android înainte de a începe negocierile cu Microsoft, cei din urmă fiind la curent cu treaba asta. E foarte logic să se întâmple așa: ai un plan de rezervă în negocieri unde trebuie să obții profitul maxim.

Mi-ar fi plăcut atunci să văd un Lumia 800 rulând Android și codul să ajungă pe XDA. Multe posibilități interesante s-ar fi deschis. Și acum sunt curios cum ar funcționa bătrânul meu Lumia 800 cu Android. Mi-ar fi plăcut oare mai mult?

Nu știu.

Și tot la fel e evident este că dacă Nokia nu ar fi mers cu Microsoft și ar fi ales Android, poate că soarta telefoanelor Nokia ar fi fost asta și compania finlandeză ar fi fost încă în topul vânzărilor. Sau poate că nu ar fi contat deloc, actualii fani Apple și Samsung fiind deja în proces de îndepărtare de brand-ul cărora i-au fost fideli ani de-a rândul.

Informația că Nokia avea Android funcțional pe Lumia nu vine decât să mai răscolească puțin amintirile celor ce au fost alături de finlandezi până la capăt.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep