HomeFeaturedFocusHMD Global detine acum drepturile de utilizare pentru numele PureView

HMD Global detine acum drepturile de utilizare pentru numele PureView

PureView

Eu am spus deja că finlandezii de la HMD Global știu să utilizeze mult mai eficient brand-ul Nokia decât a făcut-o Microsoft atunci când l-a deținut (da, știu, aici este o discuție foarte lungă despre ce a dorit de fapt compania din Redmond când a achiziționat Nokia). Mă bucură mult să văd că numele de Nokia revine în vârful piramidei telefoanelor inteligente și sunt tentat de multe ori să compar evoluția acestui brand cu cea a lui BlackBerry. Este de discutat și pe marginea acestei comparații, pentru că amândouă numele aveau potențial la un moment dat, deși se aflau în momente de cumpănă, însă Nokia a găsit clar strategia mai bună.

Acum apare o informație care confirmă acest lucru și, deopotrivă, îi va bucura foarte mult pe fanii Nokia. Compania HMD Global a achiziționat drepturile de utilizare pentru brand-ul PureView, conform unei înregistrări la European Intelectual Property Office (EUIPO). Asta înseamnă că un smartphone Nokia cu accente puternice pe zona de fotografie s-ar putea să își facă loc în strategia companiei. Și cum au existat la un moment dat informații despre niște așa zise proiecte Nokia pentru un telefon cu cinci camere foto, dezvoltat în colaborare cu Zeiss, deja fanteziile încep să zboare.

Este timpuriu, după părerea mea, însă este în același timp o confirmare că finlandezii se mișcă bine și că ascensiunea Nokia este de-abia la început.

Pe de altă parte, poate că PureView este doar o parte din marketingul prin care HMD Global exploatează nostalgia fanilor Nokia, deși mă îndoiesc profund.

via EUIPO

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep