HomeFeaturedFocusGoogle îl aniversează pe Leon Foucault

Google îl aniversează pe Leon Foucault

google foucault

Adică pe omul care a avut inspirația de a demonstra rotația pământului în jurul propriei axe, folosind celebrul pendul care îi poartă numele. În stil clasic, printr-un doodle care ne oferă șansa de a înțelege virtual care este ideea acestui pendul, Google aniversează 194 de ani de la nașterea savantului convertit la fizică dinspre medicină, împins la spate de fobia sa față de sânge.

Ce este și mai interesant în legătură cu Pendulul lui Foucault (exceptând faptul că dă titlul unui roman foarte interesant scris de Umberto Eco, pe care îl recomand), este faptul că, există mai multe replici ale acestuia, unele chiar la noi în țară. Așa că o să vi le înșir aici. Merită vizitate când vă sunt relativ în drum!

Cel mai impresionant prin dimensiune este în Corpul A al Facultății de Constructii si Instalații din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași. Alte replici ale Pendulului lui Foucault mai pot fi găsite în corpul nou al Colegiului Național “Vasile Alecsandri” din Galați și în Botoșani, la Colegiul Național “A. T. Laurian”.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep