HomeFeaturedFocusiPhone 5C și noțiunea de low-cost în viziunea Apple

iPhone 5C și noțiunea de low-cost în viziunea Apple

iphone-5c-colors

A fost o seară agitată și plină de premiere pentru Apple, care, pentru prima dată în istoria lor au arătat publicului două aparate noi. Se vede treaba că au învățat ceva de la concurență și că încearcă să țină pasul cu aceasta. În plus, a venit și o versiune nouă a sistemului de operare proprietar. Și, deși prețul ar impune o altă ierarhie, consider că vedeta serii este noul iPhone 5C, modelul “low-cost” de la Apple. Nu de alta, dar așteptările de la iPhone 5S nu erau foarte mari, având în vedere istoricul acestui tip de update al telefoanelor celor din Cupertino.

Așa că ne întoarcem la iPhone 5C și vedem cum Apple nu face rabat la calitate. Lucru care poate fi cu ușurință pus în balanță cu prețul nu tocmai mic al aparatului. Varianta de16GB va costa 99 de dolari pentru un contract pe doi ani iar pentru cea de 32GB prețul, în aceleași condiții va fi 199 de dolari. Cam departe de ceea ce înseamnă low-cost pentru telefoanele Android, dar destul de potrivit ca noțiune pentru fanii Apple.

iPhone 5C vine într-o carcasă de policarbonat disponibilă cinci culori: alb, verde, albastru, piersică (mai degrabă roz) şi galben. Fiecare variantă, asortată ca și culoare cu fundalul de pe display. Vă spuneam că este un model “patentat” de alții. În interiorul său se ascunde același procesor A6 ca la iPhone 5 (de fapt cam tot telefonul este un iPhone 5 colorat, cu policarbonat și ceva mai ieftin), un dual-core cu frecvență de1,3 GHz, display-ul este un LED de 4 inchi cu rezoluție de 640 x 1136 pixeli, memoria RAM este de 1 GB, iar acumulatorul promite o autonomie mai mare. Nimic surprinzător din punct de vedere hardware, în stilul clasic Apple. Nu hardware-ul a fost punctul forte pentru iPhone, ci combinația acestuia cu sistemul de operare. Tocmai de aceea, iPhone 5C vine cu noul iOS 7.0.

iphone 5c back

Telefonul va fi disponibil din 20 septembrie în magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, China, Franța, Germania, Japonia, Singapore și Marea Britanie, iar precomenzile încep să se înregistreze din 13 septembrie. Apple promite ca pînă în decembrie, telefonul să fie disponibil în peste 100 de țări. Agresivitatea comercială este clar o armă care trebuie folosită.

Va fi interesant de urmărit, în care din zonele pieței de Android va avea lansarea lui iPhone 5C cel mai mare impact. Pentru că, personal, nu cred că va putea lovi în segmentul de low-cost al Androidelor. Voi ce credeți?

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep