HomeFeaturedFocusSe ascute bătălia! General Motors vrea sa impună vehiculele electrice

Se ascute bătălia! General Motors vrea sa impună vehiculele electrice

gm headquarters

Deși, la prima vedere, pare o bătălie între doua mari puteri din domeniul auto, mie îmi place să o văd ca pe o uniune de forțe dornice de a impune, în viitor, acest tip de motorizare. Și, până la urmă, asta și este! O alianță involuntară, pentru că doar piața și consumatorii vor avea de câștigat.

După ce Elon Musk, CEO-ul și fondatorul Tesla, a dezvăluit că în viitorul apropiat una dintre principalele direcții ale companiei sale va fi dată de realizarea unui vehicul electric cu un preț de aproximativ 30.000 de dolari, mult mai apropiat de buzunarele celor dornici să fie eco, iată că o altă companie mare îmbrățișează această idee. Este vorba despre General Motors, care, prin vocea lui Doug Parks, Vice President of Global Product Development, afirmă că unul dintre proiectele de top ale companiei îl reprezintă un vehicul electric cu o autonomie de peste 300 de kilometri și un preț de aproximativ 30.000 de dolari. Și, având în vedere că General Motors tocmai și-a dublat numărul de angajață ai departamentului de cercetare și dezvoltare pe acumulatori, putem spune că omul vorbește serios.

Așa că lupta poate să înceapă! Bariera de preț a fost stabilită, rămâne de văzut cine va reuși să ofere o autonomie mai mare în acești bani. Eu sper doar ca prețul să rămână la acest nivel, sau chiar să scadă, pentru că am mai avut experiențe de genul “Logan-ul de 5000 de euro”, care costă, de fapt, binișor peste 6000. Și nici Ford sau Skoda nu sunt străine de astfel de promisiuni.

via Inhabitat

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep