HomeFeaturedFocusSpania ii amenință cu 6 de închisoare pe cei ce publică pe...

Spania ii amenință cu 6 de închisoare pe cei ce publică pe net materiale fără drept de autor

image

Spania a luat o decizie importantă în lupta împotriva pirateriei: cei ce publică sau susțin distribuția de materiale fără drept de autor riscă 6 ani de închisoare. Spania e considerată ca fiind un paradis al piraților de conținut digital, cu 98,7% din conținutul audio ascultat fiind folosit fără drepturi de autor (de aia e plin de români acolo?). O statistică ce cred că o bate chiar și pe cea din România.

Interesant este că noua lege nu are în vizor site-urile de sharing P2P, motoarele de căutare. Se pare și că Spania a adoptat noua lege în urma presiunilor venite din partea SUA (unde legea nu e la fel de strictă), foarte îngrijorată de faptul că în Spania proprietatea intelectuală nu este respectată. Oare văd americanii Spania ca un loc de creștere a vânzărilor în condițiile în care criza e călare pe ei?

Sunt curios dacă și la noi se va întâmpla ceva similar și dacă da, cum se va aplica legea. Că doar la noi e adusă la rand de artă posbilitatea de a da o lege cu portițe de scăpare.

via reuters

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Spania e un fel de Grecia 2 deci nu ma surprinde absolut nimic, au fost si la noi ceva sute de dosare penale dar vad ca nu s-a inchis mai nimic, doar s-a mutat nebunia …
    Oricum lumea mai ofera si lucruri free, daca nu am vorbi de filme si muzica cred ca subiectul ar fi cam inchis.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep