HomeFeaturedFocusUn politist din Florida i-a pus gand rau lui Tim Cook

Un politist din Florida i-a pus gand rau lui Tim Cook

Chiar dacă rămân în continuare la părerea mea, cum că refuzul Apple de a debloca telefonul unui terorist pentru ca autoritățile să îi poată accesa conținutul rezidă și din orgoliu și din considerente de marketing, compania din Cupertino fiind conștientă că își atrage un capital puternic de imagine, cel puțin în rândul fab-boys-ilor de pretutindeni, nu pot fi de acord nici cu opinii radicade din cealaltă parte a baricadei virtuale. Și astăzi avem exemplul șerifului Grady Judd, din Polk County, Florida, care, dacă ar fi fost direct implicat într-o situație similară și s-ar fi lovit de refuzul Apple de a debloca un terminal pentru a duce o anchetă la bun sfârșit, l-ar fi arestat pe Tim Cook și l-ar fi trimis la închisoare pentru obstrucționarea justiției.

“You cannot create a business model to go, ‘We’re not paying attention to the federal judge or the state judge. You see, we’re above the law.’ The CEO of Apple needs to know he’s not above the law, and neither is anybody else in the United States,” și-a justificat atitudinea destul de radicală domnul șerif Grady Judd.

Vă dați seama cam cum se face justiție la ăsta în ogradă? Din păcate, deși situația este una comică, nu prea îmi vine să râd la gândul că electoratul lui Trump este format în mare parte și din astfel de oameni. Lucru care așterne o perspectivă cam sumbră asupra viitorului Statelor Unite. Nu vreau să intru în politica de peste ocean, nu cred că am competențele necesare, însă, ca opinie personală, nu, nu cred că Hilary Clinton este o alegere mult mai reușită! Asta ca să îi liniștesc pe cârcotași!

Vă dați seama ce și-a pus șeriful nostru lumea IT-ului în cap cu poziția asta? Doar comentariile de la link-ul sursă spun totul.

via Cnet

5 COMENTARII

  1. Dupa cum se poate vedea in link-ul din primul paragraf al materialului, eu nu tin deloc partea Apple in disputa asta, motiv pentru care unii cititori mi-au sarit la gat. Dar nici nu pot sa aprob pareri radicale si atitudine de sef de post de genul “la mine in sat eu sunt cel mai tare”.
    Strict legat de situatia extrapolata la nivel de Romania, cred ca Allview, E-boda si orice alt “producator” autohton s-ar uita speriati spre China, spre fabrica de la care cumpara hardware-ul, pentru ca de acolo ar trebui sa vina rezolvarea. Da, stiu, softul ar trebui sa fie facut aici, dar asta este doar teorie. In practica lucrurile stau putin diferit.

  2. Extrapoleaza asta in Romania. SRI prinde un terorist cu un telefon Allview/E-boda. Ii cere firmei respective sa-i “deblocheze” telefonul pentru a-i putea citi mesajele si a destructura o celula terorista din Rahova. Dar firma se opune (ca doar nu-s mai prejos decat Marul muscat). Dupa o luna, o bomba explodeaza in Pantelimon si o persoana draga tie trece in lumea celor drepti, pe langa multi altii. Ai mai tine partea firmei care a refuzat sa deblocheze un telefon? Poate continea o informatie care ducea la evitarea tregediei. Sau poate nu.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep