HomeFeaturedFocusSteamOS, un nou sistem de operare dedicat jocurilor

SteamOS, un nou sistem de operare dedicat jocurilor

Steam-OS

Valve a anunțat cu puțin timp în urmă SteamOS, un sistem de operare dedicat jocurilor, ce va fi gratuit pentru oricine, oricând, oricum, oriunde. Așa cum se prevedea deja, sistemul de operare este bazat pe Linux și are integrate în el toate funcțiile serviciului Steam, pe lângă cele ale unui sistem de operare normal. Adică filme, muzică, socializare și toate cele, plus salvatul prin nori, liste de prieteni, și așa mai departe.

Mai mult, SteamOS vine cu opțiuni integrate de streaming ce permite transmiterea jocurilor către orice alt dispozitiv din casă, care suportă o astfel de transmisie de date, ceea ce înseamnă că puteți juca ceva pe televizor, deși fizic procesarea se întâmplă pe un PC sau un Mac ascuns într-o debara.

Sistemul de operare a fost deja adoptat de o serie de producători de jocuri, așa că va exista suport nativ în câteva titluri de anul viitor, SteamOS aducând avantaje precum o performanță mai bună pe partea de redare grafică, Valve lucrând acum și la îmbunătățirea componentei audio, a latenței și la ce se mai poate.

SteamOS va fi disponibil începând cu anul viitor, dar un nou anunț despre acest nou sistem de operare urmează peste două zile.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep