HomeFeaturedFocusCum sa iti faci casa inteligenta: starter kit

Cum sa iti faci casa inteligenta: starter kit

image

Conceptul asta de smart, extras din telefon si adus catre ceas, masina, televizor sau mai stiu eu poate fi folosit inteligent si acasa. Zilele trecute am dat peste un articol in care se detaliaza cateva dintre solutiile necesare pentru ca orice casa, chiar daca nu a fost construită special cu conceptul de smart, să devină inteligentă.

Totul pleacă de la folosirea unui hub, conectat la internet. Soluția este SmartThings Know and Control Your Home Kit, la un preț de vreo 300 USD pe Amazon. Are diverși senzori interconectați într-un singur nod, conectat la rândul său la internet, de unde poate fi accesat de pe smartphone.

image

Peste el se poate aduce o încuietoare inteligentă pentru uși: Schlage BE469NXCAM619 Camelot Touchscreen Deadbolt with Nexia Home Intelligence and Alarm, Satin Nickel (Z-Wave) cu tot cu sistem de alarmă, la 185 USD.

image

În sistem se mai pot adăuga soluții de control wireless pentru lumină, Jasco 45609 Z-Wave Wireless Lighting Control On/Off Switch la 42 USD.

 

 

image

Merge introdus și un termostat inteligent Nest, controlabil și de pe telefon. Prețul nu e mic – 250 USD.

image

Urmează electrocasnice inteligente: frigider, mașină de spălat, uscător, aspirator etc. Un model de frigider LG LFX31995ST e doar 2800 USD.

 

image

Interesant este și robotul ce curăță automat ferestrele: WINBOT W730, the Window Cleaning Robot, for Framed or Frameless Windows, doar 390 USD.

image

Să nu uit, Smart TV sau o combinație de TV cu un device smart (Xbox cu Kinect).

Și la final, orice sistem audio care poate lucra cu standarde de conectare wireless – eu prefer ceva cu DLNA ca să pot conecta mai ușor orice aparat, fie că e Windows, Android sau iOS/MacOS. Tot undeva la 400 de USD s-ar învârti soluția.

Trăgând linie ar ieși un preț aproape de 7500 USD, sumă mare pentru România, nu așa de mare pentru SUA.

Pe mine mă tentează o încercare, cel puțin pe partea de hub integrat cu soluții de monitorizare pentru temperatură și lumină. 1500 USD nu sună chiar atât de rău.

Mai multe detalii despre soluții găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Tehnologiile pentru casă inteligentă au evoluat foarte mult și acum sunt disponibile și în Romania. La Cluj este găsiți showroom-ul unde poate fi testată casa inteligentă LifeEvolution.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep