HomeFeaturedFocusDin seria conferintelor ce merita vazute personal: Microsoft Summit 2013

Din seria conferintelor ce merita vazute personal: Microsoft Summit 2013

image

Consider că participarea la conferinţele de specialitate este nu numai o modalitate de a fi informat cu privire la care e direcţia către care se îndreaptă tehnologia ci şi o excelentă oportunitate de a cunoaşte oameni noi şi de a avea acces la informaţii pe care altfel e destul de greu să le găseşti pe internet dacă nu eşti clar focusat pe o anumită direcţie.

De asta particip cu plăcere la evenimente locale şi internaţionale: văd valoare pentru mine şi pentru compania la care lucrez. În fiecare an am cel puţin două evenimente majore la care am reuşit să nu lipsesc: IT Camp, în momentul de faţă cel mai interesant eveniment de tehnologie (developeri şi sys admini) din România, TechED/BUILD, evenimentele Microsoft unde se vorbeşte despre viitor. Am întâlnit oameni faini şi am avut ocazia să stau de vorbă mai de îndelete cu câţiva dintre ei.

Mi-am propus de ceva vreme să ajung şi la Google I/O respectiv WWDC-ul Apple.

Pentru 2013 vreau să vă readuc în atenţie un al treilea: Microsoft Summit. Filiala locală a Microsoft încearcă să reînvie vechile întâlniri MSDN days de pe la jumătatea anilor 2000 în care reuşea să aducă în sălile de la Romexpo peste 1000 de oameni interesaţi de tehnologie, nu numai dezvoltatori sau sys admini. O iniţiativă lăudabilă dincolo de faptul că se doreşte promovarea tehnologiilor proprii.

Pe 6 şi 7 noiembrie, în Bucureşti, la Willbrook se va ţine Microsoft Summit 2013. Deja lista de prezentatori e completă cu tot cu nume şi subiectele tratate. Focusul e clar: cloud şi device-uri conectate şi cum au schimbat cele două peisajul IT din ultimii ani.

Nu trebuie neapărat să îţi placă o tehnologie sau alta. Cred că dacă ea te ajută să îţi faci treaba mai bine, merită să o adopţi. Dar ca să înţelegi cum arată trebuie mai întâi să faci cunoştinţă cu tehnologia şi eventual să o şi testezi şi să pui întrebări detaliate celor ce lucrează deja cu ea. Experienţa lor poate să fie pragul care să te facă să iei o decizie mai informată.

Primul pas este să ieşi din cercul în care te învârţi zilnic (oameni, tehnologii, proceduri) şi să vezi ce mai fac şi alţii. Iar Microsoft Summit e o oportunitate ce nu ar trebui ratată. Vă dau trei motive:

1. Vin oameni foarte faini care ştiu să vorbească frumos despre tehnologie. Lista e măricică şi numără oameni pe care am avut ocazia să îi cunosc personal: David Chappel, Michael Palermo, Beat Schwegler, Sebastian Vîjeu, Adrian Stoian, Tudy Damian, Chris Capossela.

2. Se va vorbi de tehnologie nouă şi vor fi studii de caz pe marginea cărora se pot forma discuţii interesante.

3. E o conferinţă făcută aici la noi, în România, la un preţ făcut să fie accesibil pentru România (încă 559 lei pentru accesul la două zile de conferinţă şi mesele de prânz. După 30 OCT preţul va creşte la 699 LEI). Un eveniment similar de afară costă cel puţin dublu, fără cheltuielile de deplasare.

Şi mai pun încă un motiv: oportunitate excelentă de socializare cu oameni care lucrează în acelaşi domeniu şi au probabil aceleaşi provocări pe care trebuie să le rezolve!

Sper să ne vedem în număr cât mai mare acolo. Încă nu m-am decis dacă merg în ambele zile sau va trebui să aleg una singură. Mai e puţin :).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep