HomeFeaturedFocusFaceti cunostinta cu interfata ceasului inteligent Galaxy Gear

Faceti cunostinta cu interfata ceasului inteligent Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear - 3

Samsung Galaxy Gear este un smartwatch construit în jurul platformei Android. Interfața sa este una touch, pe un display de 320 x 320 de pixeli. Nefiind o rezoluție prea mare, vă dați seama că a trebuit să se țină cont de dificultățile ce pot apărea la interacțiunea touch. De asta s-a ales să se meargă pe o structură de interfață minimală, care afișează atât elemente grafice cât și informații text.

Controlul smartwatch-ului Galaxy Gear (primit prin programul Orange Testers) nu este exclusiv touch: există și opțiunea de comandă vocală, prin Siri-ul Samsung, S Voice.

Implicit pe ecranul lui Galaxy Gear, atunci când e pornit este afișat un ceas. Tipul de informație conținută acolo poate să fie selectată de către utilizator fie la configurarea ceasului din aplicația Samsung Galaxy Gear pusă pe Galaxy Note 3, fie direct de pe telefon.

115

Sunt disponibile mai multe combinații de ceasc cu agendă, ceas cu prognoză meteo, ceas cu elemente de configurare. Fiecare alege ce dorește.

Există apoi preinstalată o aplicație de tip Contacts, ce citește contactele din agenda de pe Galaxy Gear 3. Informațiile pot fi parcurse și pe ecranul ceasului prin derulare.

23

Galaxy Gear beneficiază și de un modul de tip Dialer pus direct pe interfață și de posibilitatea de a accesa log-ul de comunicație:

264

Urmează apoi zona de aplicații în care se regăsesc și cele terțe, instalate peste cele livrate implicit. Aceste aplicații noi se instalează de pe dispozitivul cu care e conectat ceasul, prin aplicația de management a Samsung Galaxy Gear. Pe lângă ce era instalat implicit de către Samsung am pus și un set suplimentar selectat din aplicațiile disponibile acum în store-ul Samsung.

De reținut aplicația de control a camerei foto, player-ul multimedia (muzica e redată pe telefon și nu pe ceas), agenda și opțiunile de folosire a ceasului pentru cronometru.

67891011

Zona de setări face posibilă ajustarea modului de funcționare al ceasului direct de pe display-ul lui Galaxy Gear. Așa că dacă ceva nu a fost setat corect de pe telefon poate fi remediat de pe ceas. Se poate modifica tipul de ceas, tipul de alerte folosite, nivelul sunetului, se pot citi informații despre baterie și se poate seta o parolă de deblocare a ceasului.

13141516png

Funcția de pedometru din Galaxy Gear se activează prin pornirea aplicației specializate, ce poate să se lege de aplicația similară de pe Galaxy Note 3 și să îi transmită informații relevante. De reținut că folosirea intensivă duce la golirea rapidă a bateriei ceasului.

1819

Controlul multimedia pentru muzica redată pe telefon mi se pare util doar în cazul în care stai frumos pe canapea și asculți muzică livrată de phablet-ul Galaxy Note 3 via DLNA pe televizor sau sistem audio. Altfel, nu prea îi văd rostul, conexiunea Bluetooth fiind ocupată de ceas.

2021

Apelând modulul Gallery se poate parcurge colecția de poze făcute cu camera de pe ceasul Galaxy Gear și stocată local.

22

S Voice de pe Galaxy Gear lucrează în strânsă legătură cu modulul similar de pe Galaxy Note 3 și e responsabil de recunoașterea comenzilor vocale date de utilizator și transmiterea tot în format speech (vorbit) a rezultatelor. Comenzile vocale ce pot fi date phablet-ului Galaxy Note 3 prin Galaxy Gear sunt fix aceleași pe care le puteți da direct telefonului. Adică apelarea cuiva, trimiterea de mesaje, aflarea orei și datei, aflarea prognozei meteo, adăugarea unei întâlniri în agendă, setarea unei alarme etc. O să îmi trebuiască ceva timp până o să mă familiarizez cu toate.

24png23

Mai amintesc zona de notificări în care vor trebui să apară informațiile importante pe care le putem consulta și de pe ceas plus calendarul. Deocamdată nu am nimic important afișat acolo Smile.

2531

Închei periplul cu aplicația de prognoză meteo: a luat datele de localizare de pe telefon și știe să afișeze prognoza meteo. Datele par valide.

32

Așa arată interfața grafică a lui Galaxy Gear. Observați că negrul predomină, faptul că ecranul este unul Super AMOLED e pus în valoare de interfața pe negru și are ca scop reducerea consumului de energie.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep