HomeFeaturedFocusPiata de smartphone: Apple pierde cota de piata, Huawei depaseste LG

Piata de smartphone: Apple pierde cota de piata, Huawei depaseste LG

Dinamica cifrelor de pe piața de smartphone pentru trimestrul al treilea al anului poate fi considerată cel puțin interesantă comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Vedem o creștere susținută a primilor cinci competitori la nivel global, cu excepția celor de la Apple, care au pierdut 2,2 procente din cota de piață.

Și dacă restul companiilor aflate în top cinci au crescut (cel mai probabil și în detrimentul jucătorilor mai mici), un alt aspect interesant este dat de rocadele frecvente dintre Huawei și LG, date și de sezonalitatea aparițiilor de terminale de căpătâi pentru producătorul coreean. Chiar dacă în urmă cu un an, ierarhia ara aceeași, observăm că față de trimestrul anterior, atunci când LG urcase pe locul al treilea, acum a cedat această poziție chinezilor de la Huawei.

strategy-analytics-q3-2013

Lucru care, conform analiștilor de la Strategy Analytics, cei care au realizat acest studiu, este probabil să se schimbe din nou în trimestrul următor, atunci când se vor regăsi în cifrele de vânzări și contribuțiile aparatelor de vârf ale LG, în frunte cu mult așteptatul LG G2.

via Strategy Analytics

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep