HomeFeaturedFocusRevine Nokia: 8,8 milioane de aparate Lumia in Q3, in crestere

Revine Nokia: 8,8 milioane de aparate Lumia in Q3, in crestere

image

Recent anunţatele rezultatele financiare ale Nokia arată bine: cu 8,8 milioane de aparate Lumia vândute în trimestrul trei din 2013, Nokia ajunge să crească peste 200% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. De când a început să livreze smartphone-uri pe platforma Windows Phone acum doi ani, Nokia a vândut peste 36 de milioane de aparate.

Vectorul de creştere este reprezentat de modelele ieftine Lumia 521 şi Lumia 520, lucru normal de altfel – şi expansiunea Samsung se datorează tot modelelor low end, făcute să semene cu cele high end (Galaxy S3, S4).

La o cifra de afaceri de 7,79 miliarde USD Nokia are un profit micut: 162 milioane USD. Important este ca in aceiasi perioada a anului trecut profitul nu exista, o pierdere neta de 564 milioane de EUR.

Să fie asta începutul revenirii? Dacă da, atunci Microsoft a făcut o afacere bună atunci când a decis să cumpere divizia de smartphone-uri a companiei finlandeze.

Viitorul pare să sune bine, mai ales că săptămâna trecută Nokia a intrat şi în piaţa de phablet-uri cu modelele Lumia 1520 şi 1320 plus zona de tablete: Lumia 2520.

via Nokia

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Calin
    Te inteleg perfect cu toate ca nu am avut astfel de experiente.

    Cu lumia 1020 am patit si eu treaba cu rotitele care nu se mai terminau de invartit. Hardware reset (volum down, power si camera) si si-a revenit. Asta daca il ajuta pe colegul cu Lumia 920.

    Vedem ce se intampla cand se vor numi Microsoft. Sper sa nu fie si mai rau.

  2. O fi pe crestere Nokia cu linia Lumia, dar sa dau un exemplu din experienta mea cu linia Lumia:
    – personal achizitionat Luia 720, dupa 8 zile returnat cu difuzorul extern stricat, nu se mai auzea nimic.
    – coleg, Lumia 520, blue screen trimis in service;
    – coleg, Lumia 920 primit la build 2012, rotitele se invart de cateva zile in timp ce primea un update
    – coleg, Lumia 920, cumparat trimis a 3 oara in 2 luni in service, butoane volum nefunctionale, blue / black screen, adauga +44 cand suna p[e Orange din Orange, pe Vodafone e ok.
    – telefon de firma, Lumia 920, brusc nu mai porneste.

    Nokia face treaba buna peste Windows Phone care pare sa evolueaze inca foarte greu, dar parca a cam lasat-o moale cu calitatea. Telefoanele toate care le-am tinut in mana mi se par peste concurenta, cum se misca de la mic la mare, cum se simt, camera, software Nokia; dar toate aceste evenimente cu seria Lumia (seria noua nu cea veche) mi-a lasat un gust amar.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep