HomeFeaturedFocusProbleme cu mediile de stocare pe MacBook Air. Apple le cere in...

Probleme cu mediile de stocare pe MacBook Air. Apple le cere in service

În ajunul unor upgrade-uri majore (următoarea versiune de Mac OS X Mavericks bate la ușă iar Windows 8.1 e deja disponibil) Apple avertizează utilizatorii că există probleme cu mediile de stocare pe modelele MacBook Air vândute între iunie 2012 și iunie 2013 cu capacități de stocare de 64 GB și 128 GB, adică majoritatea modelelor comercializate.

Ultrabook-urile cu probleme vor fi reparate gratuit de către Apple prin schimbarea mediilor de stocare – cine e afectat trebuie să se adreseze unui distribuitor autorizat Apple. O explicație clară despre care e problema nu este dată, doar că pot să apară defecțiuni care să ducă la pierderea datelor. Drept urmare posesorii de ultrabook-uri susceptibile de a avea probleme sunt sfătuiți să nu instaleze update-uri de sistem de operare și să facă cât mai repede copii de siguranță pentru fișierele importante.

Ca să fiți siguri că sistemul pe care îl folosiți nu are probleme puteți să rulați utilitarul llivrat cu update-ul de firmware Update 1.1 pentru MacBook Air Flash Storage .

macbook_air_flash

Soluțiile de backup sunt multiple: ori folosiți un harddisc extern, ori un mediu de stocare Flash USB fie apelați la servicii online gen iCloud, SkyDrive sau Google Drive/Dropbox.

Sper să nu fiți în situația de a fi nevoiți să duceți MacBook-ul la reparație. Dar dacă sunteți, verificați cât mai repede și eliminați problema înainte să apară.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep