HomeFeaturedFocusWindows Phone are o cotă de piață de 12%. Cu steluță!

Windows Phone are o cotă de piață de 12%. Cu steluță!

studywindowsphoneeurope

Șteluța (nu aia care are meci diseară), zice că în Marea Britanie. Cifrele sunt aranjate destul de frumos, pentru a marca începutul depășirii barierei de zece procente în ceea ce privește cota de piață deținută de sistemul de operare pentru device-uri mobile al celor de la Microsoft.

Tocmai de aceea, studiul, realizat de către cei de la Kantar, se oprește asupra unei selecții de cinci piețe din Europa. Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. Iar procentul general pentru aceste cinci piețe, dă foarte bine. Odată că se apropie de 10%, mai exact 9,2% și apoi pentru că marchează o creștere impresionantă față de perioada similară a anului trecut, atunci când Windows Phone deținea doar 5,1% din cota de piață.

Nu este prima încercare de a arăta, în sudii fabricate, că Windows Phone are o evoluție pozitivă. Și chiar dacă cifrele nu mint și sunt cât se poate de reale, efortul celor care realizează aceste studii și probabilitatea destul de mare ca în spatele acestor eforturi să existe și o susținere financiară, parcă ne desconsideră intelectul.

Nu am nimic cu Windows Phone, chiar cred că poate să crească și că o va face, dar mă deranjează lucrurile scoase din context pentru că sunt, mai mult sau mai puțin, o deformare a realității. Ca să vedeți că nu vorbesc aiureli, exact pe zona geografică pe care este realizat acest studiu, Androidul deține peste 70 de procente iar iOS-ul puțin peste 16 procente, iar în Japonia, spre exemplu, au cote de piață egale. De ce nu punem atunci un titlu de genul „iOS pe cale să depășească Androidul”?

Via Engadget

1 COMENTARIU

  1. Deci…la cata reclama se face…nici nu-i de mirare ca are cota de piata asa de mare. Peste tot unde merg, vad reclame la nokia sau surface.
    De fapt, reclama la nokia/surface a ajuns mai frecventa decat reclama la detergenti. Nu este magazin ce vinde telefoane sa nu aibe la usa mare afis un nokia/surface.
    Am fost asta vara in Viena…pe tot drumul pe autostrada vedeam reclame la surface. M-am oprit prin mai multe orase mari (viena, budapesta, praga, bratislava)…peste tot in zone mai centrale erau reclame la Nokia/Surface. Acopereau cam 70% din reclamele la telefonie/tablete.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep