HomeFeaturedFocusAjutor automat pentru deciziile de tipul: conduc sau merg cu avionul?

Ajutor automat pentru deciziile de tipul: conduc sau merg cu avionul?

image

Am dat peste un site – http://www.travelmath.com/ – capabil să ofere informații rapide despre costurile asociate unei călătorii și dacă e mai rentabil să se meargă cu mașina sau cu avionul.

Cu toate că TravelMath e optimizat pentru SUA, merge folosit și în zona Europei. De exemplu am încercat să aflu dacă e mai ieftin să merg cu avionul spre Munchen sau să conduc până acolo. Răspunsul e clar: de două ori mai rentabil să merg cu avionul decât să conduc. În condițiile în care vorbim de un singur pasager.

imageSite-ul TravelMath detaliază foarte bine modalitatea de calcul a deciziei: de ce mai bine să mergi cu avionul (în cazul de față) decât să conduci. Pentru că pe lângă cheltuielile clare de deplasare sunt cuantificate și alte elemente: timp consumat, distanță parcursă, elemente extra.

image

Îmi place și modul în care e argumentată (automat) recomandarea făcută:

image

E o soluție rapidă de a lua o decizie ce altfel ar necesita destul de mult timp și calcule amănunțite. Dacă nu introduceți și alți factori în ecuație (de exemplu că vreți să conduceți sau că nu aveți cum ajunge la un aeroport apropiat) sfatul primit e chiar foarte bun.

Poate vă ajută.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep