HomeFeaturedFocusAmericanii au construit baza de date cu telefoanele furate si se pregatesc...

Americanii au construit baza de date cu telefoanele furate si se pregatesc sa le dezactiveze. Pe cand la noi?

image

Una din vechile probleme legate de zona de telefoane mobile este cea în care operatorii (sau o terță parte) pot să dezactiveze un terminal furat. Ceea ce teoretic e posibil de foarte multe timp și practic a fost ignorat multă vreme de operatori (așa se asigură că vor avea în continuare vânzări de terminale) e aproape să devină realitate.

Americanii (în speță CIA) au construit o bază de date unificată în care există datele de identificare pentru toate aparatele furate. Isprava AT&T, T-Mobile, Sprint și Verizon Wireless face posibil ca dacă se dorește, aparatelor din baza respectivă să le fie interzis accesul în rețeaua LTE/3G sau chiar de voce. Treaba ar limita drastic revânzarea aparatelor furate în SUA, dar mă gândesc că ar favoriza explozia unor afaceri ce vor viza exportul către alte țări/continente.

Dacă s-ar crea o bază de date comună la nivel internațional atunci ar exista o șansă ca furtul de smartphone-uri/telefoane mobile să poată fi oprit. Că dacă cineva ar fura unul nu prea ar mai putea face nimic cu el, accesul fiindu-i blocat în orice rețea de telefonie afiliată sistemului de monitorizare.

Mi-ar plăcea mult să văd așa ceva funcțional și în Europa.

Apple are deja un astfel de instrument: aparatele resetate trebuie activate prin conectarea la internet. Dacă ceva nu funcționează cum trebuie, smartphone-ul nu poate fi folosit. Bănuiesc că și Google are pe Android un sistem similar, pe care încă nu l-am văzut în acțiune.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep