HomeFeaturedFocusAcelasi razboi, alt camp de bataie: Android si falsificarea rezultatelor

Acelasi razboi, alt camp de bataie: Android si falsificarea rezultatelor

image

Am primit ieri un email de la Futuremark (creatorii benchmark-ului 3DMark) în care mi se spunea că mai multe aparate Android au fost descalificate și eliminate din lista cu rezultatele de benchmark pe motiv de fraudă. Adică ceea ce deja știam deja – Samsung a modificat Android-ul de pe Galaxy Note 3 în așa fel încât să dea rezultate excelente în benchmark-uri – e acum confirmat oficial: mai multe aparate Android produse de Samsung și câteva smartphone-uri HTC au fost eliminate din lista 3DMark pe motiv de fraudă.

Intrați pe lista cu dispozitivele mobile și uitați-vă la finalul ei. Găsiți rapid aparatele cu probleme (HTC One, HTC One mini, Galaxy Note 10.1 și Galaxy Note III).

Cum majoritatea utilizatorilor folosesc pe Android același sistem de evaluare a performanței pe care îl aveau acum 4-5 ani pentru PC-uri, respectiv rezultatele în benchmark-uri, chit că niciodată nu ajung să folosească telefoanele în situații similare, nu ne miră că producătorii de hardware au folosit exact aceleași trucuri pe care le aplicau NVIDIA și ATI acum ceva vreme.

Practica asta nu a apărut acum și nici nu o să dispară curând. Cât timp utilizatorii vor un cel mai bun în benchmark-uri, probabil doar ca să se laude că pentru o scurtă perioadă au un cel mai bun aparat, producătorii vor profita la maxim de acest trend.

Și din nou revin la ceea ce spun mereu: actualul Android e exact Windows-ul XP din urmă cu mulți ani. La fel de plin de găuri de securitate, cu la fel de mulți fani înfocați, cu la fel de multe practici mai mult sau mai puțin corecte. Și cu o la fel de mare acoperire în piață datorată ușurinței de folosire pe hardware diferit.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Am rulat de doua ori teste de benchmark pe telefon (Evo 3D): o data cand un coleg si-a luat un HTC One S si era curios cat scot eu, a doua oara cand mi-am cumparat tableta (TF300TG). In general, ma uit la benchmark-uri cand un producator anunta un chipset nou, sa vad cat de bun este fata de celelalte.

  2. @Mihai
    Foarte bine ca nu te iei doar dupa rezultatele in benchmark-uri. Totusi din experienta mea zilnica sunt putini cei ce fac asta – marea masa de utilizatori actuali/potentiali inca se uita doar la cifre de marketing.

  3. Nu l-as compara cu XP-ul. Ceea ce au facut cei de la Futuremark e foarte bine, sa ii invete minte sa falsifice rezultatele. Pe de alta parte, nu a spus nimeni ca rezultatele din benchmark-uri trebuie sa fie cu utilizarea normala, mi se pare normal sa incerci sa scoti cat mai mult. Eu nu ma iau niciodata dupa benchmark-uri cand cumpar un telefon/tableta.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep