HomeFeaturedFocusAndroid trece de bariera de 80 de procente cota de piata

Android trece de bariera de 80 de procente cota de piata

Studiul celor de la Strategy Analytics ne arată un Android sănătos și viguros, care, la nivel global, a reușit să adune o cotă de piață de 81,3 procente pentru al treilea trimestru al anului. Creșterea, de la 75 de procente în aceeași perioadă a anului trecut, s-a realizat în cea mai mare parte în detrimentul Apple și BlackBerry, ambele platforme aflându-se într-o scădere evidentă pe zona de smartphone.

Ascensiunea Android-ului se datorează parțial și schimbării de focus înspre zona de smartphone pentru unele companii mari. Spre exemplu, Sony a înregistrat o creștere de 39,3 procente la vânzările de smartphone-uri în trimestrul al treilea al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind printre puținele divizii ale japonezilor care au crescut și au fost profitabile.

strategy-analytics-phones-q3-2013

Cel de-al doilea câștigător al acestui studiu este Windows Phone, care crește de la 2,1 procente deținute acum un an, la 4,1 procente cotă de piață în Q3 2013. Evident, contribuția majoră la această creștere le-a aparținut finlandezilor de la Nokia, deveniți între timp parte a Microsoft.

Mai există și un „others” care s-au prăbușit de-a dreptul, ajungând la o cotă de piață neglijabilă, de jumătate de procent.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep