HomeFeaturedFocusAuto witness: inregistrati incidentele din trafic cu smartphone-ul

Auto witness: inregistrati incidentele din trafic cu smartphone-ul

4f9273e4-66a9-4a25-bd47-500881e4c367

De data asta vă propun spre utilizare o aplicație ce transformă smartphone-ul Windows Phone într-un instrument de înregistrare video (chiar la rezoluție Full HD dacă suportă) a informațiilor din trafic. Scăpați de necesitatea de a mai achiziționa încă o cameră video pe care să o montați în mașină ca să fiți siguri că eventualele evenimente din trafic sunt înregistrate și pot fi folosite ulterior ca și probe. Vedeți și voi că încet încet ne apropiem de haosul de pe străzile din Rusia.

Auto Witness e o aplicație gratuită în Windows Phone Store, dezvoltată de o echipă din România, cu care înregistrați automat evenimentele din trafic. Folosindu-se de informațiile de mișcare preluate de la accelerometru e posibil să se înregistreze și salveze automat incidentele atunci când sunt detectate accelerări sau decelerări rapide.

wp_ss_20131217_0008wp_ss_20131218_0003

Calitatea la care se face salvarea poate fi setată manual (720p sau 1080p) în funcție de capacitatea de înregistrare a camerei video de pe smartphone. Utilizatorul setează manual durata înregistrării atunci când e întâlnit un incident sau atunci când se dorește salvarea manuală.

wp_ss_20131218_0002

Pornind aplicația, sunteți permanent siguri că aveți în cache ultimele X secunde (unde X e setat de voi) de înregistrare. În felul acesta se salvează spațiu, nefiind salvat tot stream-ul video.

Auto Witness are o interfață simplă, ușor de înțeles și sigur se va dovedi utilă multor șoferi în trafic.

Un singur lucru am de sugerat: eu folosesc smartphone-ul pentru a naviga cu aplicația Drive Here de la Nokia pe Lumia 925. Mi-ar fi plăcut să pot lăsa în fundal Auto Witness ca să înregistreze evenimentele de pe traseu dar să mă pot bucura și de ghidarea vocală cu informații de trafic afișate pe ecran.

Poate că într-o versiune viitoare se va face și integrarea asta.

Până atunci salut inițiativa și vă propun să încercați și voi soluția Auto Witness. Se poate descărca din Windows Phone Store urmând link-ul de aici. Iar dacă aveți feedback, dezvoltatorii sigur se vor bucura să îl audă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Multumim pentru review, Ionut!

    As vrea sa revin cu ocazia asta si sa clarific si partea de inregistrare pe fundal. Din pacate nu este posibil acest lucru deocamdata, fiind in acelasi timp o limitare a sistemului de operare dar si o protectie a intimitatii cuiva (n-ai vrea ca o aplicatie sa filmeze pe ascuns, fara ca tu sa stii acest lucru, nu? :)).

    Stiu ca limitarea asta exista si pe iOS, din aceleasi considerente probabil; in timp ce pe Android am observat ca este posibil, fiind un OS mult mai deschis.

    Sper ca viitoarele update-uri de WP8 sa ne permita mai multa flexibilitate din punct de vedere al task-urilor ce pot rula in background.

    Oricum noi lucram in continuare la imbunatatiri, avem in plan o multime de noi functionalitati printre care si salvarea pe SkyDrive/Dropbox (care ne da ceva batai de cap tot din cauza limitarilor OS-ului) si posibilitatea de a face share pe Facebook sau upload pe YouTube.

    As fi interesat sa aflu atat de la tine cat si de la cititorii tai daca exista vreun alt feature (in afara de background recording) pe care si l-ar dori integrat in Auto Witness.

    Multumesc.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep