HomeFeaturedFocusHTC da detalii despre procesul de oferire de update-uri pentru Android OS

HTC da detalii despre procesul de oferire de update-uri pentru Android OS

image

Una din problemele majore pe care utilizatorii de device-uri Android le au este cea legată de actualizarea sistemului de operare la cea mai nouă versiune. Cei mai norocoși prind două versiuni, unii prind una și majoritatea rămâne cu cea venită preinstalată pe aparat.

Unul din motive e simplu: dacă producătorul oferă constant update la sistemul de operare, de ce și-ar mai schimba utilizatorii telefoanele? Ok, se poate spune că vor exista probleme de performanță (sigur, doar Android e un Windows XP modern unde mai multă performanță se obține doar printr-un hardware mai bun – ai nevoie de quad-core la 2GHz+ ca să rulezi o interfață și câteva programe?!?!) și nu ar fi chiar departe de adevăr.

Dintre toți producătorii de telefoane Android, doar HTC a decis să ofere mai multe detalii despre procesul de update pe cele trei canale: aparate blocate în rețelele operatorilor, cele deblocate și mai nou cele GPE (Google Play Edition) ce vin cu Android pur, fără alterare din partea producătorului.

Diagrama e destul de lungă, dar merită să o urmăriți:

HTC-Anatomy-of-an-Android

Ceea ce știam de mult se adeverește: în majoritatea cazurilor, întârzierile legate de lansarea unui update pentru sistemul de operare aparțin operatorilor, aparatele blocate în rețea fiind cele ce primesc cel mai târziu pachetul de update. Exemplul cel mai bun e HTC One.

Dacă aveți timp urmăriți linia portocalie. O să vă lămuriți ce și cum.

Totuși, HTC nu spune nimic despre algoritmul pe baza căruia decide CE aparate vor primi update-urile și mai ales CÂTE update-uri va primi un flagship. Aș fi curios să știu asta pentru că un iPhone prinde cel puțin două update-uri majore ale sistemului de operare iOS, dacă nu chiar și mai multe. Pe când pe Android, în special la HTC rar vezi aparate care să prindă două update-uri oficiale.

via HTC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Errata: HTC nu este singurul producator care a decis sa ofere informatii despre acest proces. Sony au descris acest proces pe blog-ul lor acum ceva timp (anul trecut? nu mai stiu sigur cand).

    In ceea ce priveste ce device-uri sunt alese, probabil sunt multi factori luati in considerare: succesul pe piata, publicul tinta, efortul necesar, etc.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep