HomeFeaturedFocusUrmătoarea versiune de Windows Phone 8 va avea suport pentru butoane virtuale

Următoarea versiune de Windows Phone 8 va avea suport pentru butoane virtuale

image

la fel ca în cazul Android și Microsoft a decis (cu o întârziere considerabilă!) că e cazul să introducă în sistemul său de operare pentru smartphone-uri posibilitatea de a folosi butoane de navigație virtuale. Informația vine de pe cunoscutul cont de Twitter @evleaks care de-a lungul ultimelor luni a oferit informații exacte despre diverse produse și tehnologii ce urmau să se lanseze.

Cu opțiunea de a avea butoane de navigație virtuale Windows Phone 8.1 sau ”Blue” cum i se mai zice va permite producătorilor de hardware să renunțe la implementarea butoanelor fizice și să vină cu un design mai atractiv, așa cum s-a întâmplat pe Android – dacă vă uitați la lansările din ultimul an tot mai multe modele de aparate Android vin fără butoane hardware de navigație.

Revenind la Windows Phone 8.1 ”Blue”, această adiție împreună cu unificarea sistemului de operare pentru telefoane cu cel de tabletă va face mai ușor design-ul hardware-ului. Sau după cum speculează unii, va permite producătorilor să aibă același barebone de telefon/tabletă și pentru platforma Windows Phone și pentru Android.

În mod cert e ceva ce și-ar dori Microsoft, mai ales în lumina ultimelor zvonuri legate de reducerea costurilor de licențiere pentru Windows Phone.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep