HomeFeaturedFocusYouTube permite Live Streaming-ul gratuit oricarui utilizator

YouTube permite Live Streaming-ul gratuit oricarui utilizator

image

Google a decis să extindă și mai mult nivelul de accesibilitate pentru creatorii de conținut video de pe YouTube permițând oricărui utilizator cu un cont valid și verificat (e necesar să fie oferit un număr de telefon pe care se va trimite un cod de confirmare) să poată crea evenimente de tip Live Stream.

image

Schimbarea precedentă permitea doar celor ce aveau minim 100 (înainte erau 1000) de abonați să creeze evenimente Live, transmise direct prin YouTube. Cu noua schimbare se oferă oportunități largi de manifestare pentru toți video bloggerii ce au de gând să se manifeste liber pe YouTube.

image

Noua funcție permite lansarea Google+ Hangout on Air direct din zona de setări din pagina YouTube. Verificați dacă este acolo și activați-o.

Avantajele aduse pentru utilizatorii din toată lumea de facilitatea gratuită de a transmite live prin YouTube au și un impact mai puțin pozitiv: servicii precum Ustream sau Livestream care făceau exact același lucru, doar că cereau o anumită taxă, vor cam rămâne fără utilizatori dacă nu vor aduce elemente adiționale.

Stau și mă gândesc: e foarte bine că s-a întâmplat asta. Dar nu e cumva o măsură anticompetițională din partea Google că a democractizat live streaming-ul la un nivel mondial, permițând oricărui utilizator să facă transmisii pe net, gratuite, de pe contul său de YouTube?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep