HomeFeaturedFocusVulnerabilitate majora in solutia de securitate Knox de pe Galaxy S4

Vulnerabilitate majora in solutia de securitate Knox de pe Galaxy S4

image

Sfârșitul de an nu e chiar cel mai bun pentru Samsung din prisma informațiilor pe care le găsim pe internet despre produsele sale. Intrând în atenția hackerilor prin cota de piață mare pe care o are în zona Android, Samsung începe să simtă și presiunea asociată: recent s-a descoperit o vulnerabilitate pe aparatele Samsung Galaxy S4 ce permite atacatorilor să intercepteze email-urile și alte informații private. Mai trist este că problema e detectată chiar în sistemul de protecție introdus de Samsung pe Galaxy Note 3, instalabil și pe Galaxy S4, adică în Knox (o platformă de tip sandbox), creată tocmai în ideea de a păstra datele sigure.

Mordechai Guri, student la universitatea Ben-Gurion și membru în Cyber Security Labs și-a băgat mai adânc nasul în Knox și a dat peste probleme – Knox este deja folosit de multe companii și agenții guvernamentale în ideea că oferă o securitate crescută pe terminalele Android produse de Samsung. Poate că tocmai această adopție ridicată e și cauza pentru care cercetătorii au ajuns să sape în Knox. Bine că măcar informația e publică și Samsung lucrează deja la remedierea vulnerabilității.

Prin simpla instalare a unei aplicații (creată special pentru spionarea Knox) pe telefonul țintă, un atacator poate să citească fără probleme informațiile din Knox, de la fișiere transferate la email sau activitatea din browser. Knox poate fi instalat separat și pe Galaxy S4 și printr-o singură apăsare a unui icon să fie activat sistemul sandbox.

Ziceacineva că Androidul e sigur?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep