HomeFeaturedFocus4K: trendul din 2014 sustinut si de Google in YouTube

4K: trendul din 2014 sustinut si de Google in YouTube

image

Am avut 3D, un mare fiasco în zona de televizoare, promovat puternic în urmă cu câteva ediții de CES. Acum, se pare că noul pas va fi televizorul 4K, mai ales că Google tocmai a anunțat că va oferi suportul în YouTube.

În zilele următoare, la conferința CES 2014 din Las Vegas Google o să dea mai multe detalii despre suportul pentru formatul 4K (probabil și demo-uri), ultra high definition, pe un codec VP9 și nu pe H.265 așa cum e acum folosit de majoritatea ofertanților de conținut 4K. Printre cei ce se alătură Google în inițiativa de a oferi un codec gratuit pentru 4K sunt LG, Samsung, Sharp, Toshiba, Panasonic și Sony plus ARM, Intel, Broadcom, Marvell.

Google, prin vocea lui Francisco Varela, global director of platform partnerships at YouTube, susține că alegerea VP9 pentru codec s-a făcut pe motive de performanță, cantitatea de informație transmisă fiind la jumătate în comparație cu H.256. Suportul hardware pentru decodarea nativă va veni în aparatele noastre la sfârșitul lui 2014, și cel mai probabil va fi de masă în 2015.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep