HomeFeaturedFocusNvidia a anuntat noul procesor Tegra K1

Nvidia a anuntat noul procesor Tegra K1

În cadrul CES, ce are loc săptămâna aceasta în Los Angeles, Nvidia va arăta publicului hardware nou. Nu, nu e o serie nouă de plăci video, doar ce-au lansat una! Nici nu este dezvăluirea că G-Sync va funcționa cu alte plăci video în afară de ultimele sale două generații. Va fi Tegra K1. Ce este Tegra K1? Generația următoare a seriei de procesoare Tegra, pentru platforme mobile. Nu i-au spus Tegra 5, fiindcă li se pare că reprezintă o evoluție mult prea mare pentru o singură iterație numerică.

Acest nou procesor, se remarcă prin faptul că este compus din 192 de nuclee CUDA, capabil să funcționeze cu un consum de energie suficient de scăzut pentru tablete, dar cu o performanță ce egalează sau chiar întrece un Playstation 3 sau un Xbox 360. Pentru a evidenția puterea sa, Nvidia a demonstrat cât de bine poate funcționa, și cât de bine poate arăta Unreal 4 pe o tabletă ce folosește acest procesor pentru redarea graficii.

Variante comerciale ale lui Tegra K1 vor sosi din prima jumătate din anul acesta, alături de un procesor quad core ARM Cortex A15, iar în a doua jumătate din acest an, va fi lansat alături de un procesor dual core de 64 de biți, personalizat. Sistemele sunt destinate pentru platforma Android.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep