HomeFeaturedFocus5 sfaturi ca sa scrieti mai rapid in Windows Phone

5 sfaturi ca sa scrieti mai rapid in Windows Phone

wp_ss_20140119_0001

Chiar și cu dicționarul de limba romănâ activ, scrierea unui text mai complex în Windows Phone 8 poate să dureze ceva timp. Mă confrunt destul de des cu situația în care sunt nevoit să scriu diverse texte (chiar și pentru site) și îmi dau seama că e nevoie să folosesc mai des soluțiile de introducere mai eficientă a textului. De asta a căutat și grupat un set de cinci sfaturi pe baza cărora câștigul de timp e garantat!

1. Apăsați SPACE de două ori pentru punct

Primul și probabil cel mai bun sfat este să apăsați de două ori tasta SPACE ca să introduceți rapid punct, mai ales atunci când sunteți într-o zonă de tastatură unde acesta nu este prezent direct. Apăsarea de două ori are ca efect introducerea unui punct de sfârșit de propoziție și imediat și un spațiu.

E nevoie de puțin exercițiu, dar când intră în reflex face minuni, credeți-mă.

2. SWYPE to org, edu, com, net

Automat, pe tastatura virtuală apare prescurtarea .com sau orice localizare asociată limbii curente în care e setată tastatura (pentru limba română avem .ro). Celelalte domenii de tipul .com, .edu, .org sunt ascunse în spatele shortcut-ului .com (.ro în cazul de față) și devin vizibile imediat ce țineți apăsat mai mult de o secundă pe butonul respectiv.

3. Activați &123 pentru tastatura numerică

Să zicem că doriți să introduceți în browser sau în clientul VPN o adresă IP. Cel mai simplu mod este să activați tastatura numerică prin apăsarea &123 și după aceea să introduceți valorile dorite. Când ați terminat, apăsați din nou butonul abcd și reveniți la vechiul mod de afișare.

4. SWYPE pentru semne de punctuație

Pe tastatura standard apare doar semnul ”.” pentru punctuație. Celelalte devin vizibile doar dacă e activat modul numeric prin &123. Puteți totuși să ajungeți mai rapid la secvența –!:? ținând apăsat butonul ”.”. Și apoi prin SWYPE să alegeți ce vă doriți.

5. Țineți apăsat SHIFT pentru activarea CAPS LOCK

Uneori e nevoie să introduceți cu litere mari anumite texte. Puteți să apăsați de două ori pe butonul SHIFT sau să țineți apăsat pe el timp de o secundă. Efectul e același, depinde cum preferați să lucrați. Vă mai spun și că tastatura e suficient de deșteaptă încât să știe automat să înceapă o propoziție cu literă mare, adică orice urmează după un punct, e scris cu litere mari.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep