HomeFeaturedFocusWaze primeste imbunatatiri importante pentru sensurile giratorii, limitele de viteze, parcari

Waze primeste imbunatatiri importante pentru sensurile giratorii, limitele de viteze, parcari

Google a anunțat că în perioada următoare va aduce niște schimbări importante în Waze. Aflați cum vă vor ajuta!
Google a anunțat că în perioada următoare va aduce niște schimbări importante în Waze. Aflați cum vă vor ajuta!

Pentru toți cei ce folosesc intens aplicația Waze, Google vine cu niște noutăți interesante care au rolul de a îmbunătăți experiența de navigare. Vorbim despre șase direcții unde Waze devine mai bun. Să vedem despre ce e vorba.

Ajutor în sensurile giratorii

Una dintre cele mai importante schimbări este cea în care vor fi oferite informații mai detaliate pentru navigarea prin sensurile giratorii complicate în așa fel încât șoferul să știe dinainte ce trebuie să facă – pe ce bandă să se încadreze și unde trebuie să iasă. Opțiunea vine prima dată pe Android (până la finalul lunii) și abia apoi și pe iOS (probabil că utilizatorii iOS sunt mai deștepți și nu au nevoie de ea).

Anunțuri legate de intervenții

O chestie care mi se pare extrem de utilă e faptul că utilizatorii Waze vor primi din timp notificări legate de incidentele de pe drum și de faptul că mașinile de intervenție sunt pe cale să îi ajungă din urmă, ca să știe să se dea la o parte – bine, nu va fi cazul în România pentru multă vreme. Opțiunea e deja disponibilă în SUA, Canada, Mexic și Franța, pe iOS și Android.

Atenționări mai detaliate legate de limitările de viteză

Waze poate să ofere detalii legate de limitele de viteză și chiar de camerele de supraveghere și radarele fixe/mobile, dar cu următorul update apare și informația prin care utilizatorii primesc detalii despre faptul că limita de viteză se va schimba de-a lungul rutei curente. Facilitatea vine pe iOS și Android în luna asta.

Atenționări din timp legate de condițiile de drum

Google spune că acum Waze vă poate ajuta să conduceți ca un localnic, oferindu-vă din timp informații legate de găurile din drum, denivelările, vremea proastă, curbe periculoase etc. chestii care apar constant pe anumite drumuri și nu erau prinse în avertizările clasice. Opțiunea vine și pe iOS și pe Android, tot luna asta.

Detalii legate de parcare

Împreună cu Flash, Waze poate oferi informații despre locurile de parcare – disponibilitate, cost, stații de încărcare pentru mașinile electrice etc. În unele cazuri e posibil să se facă și rezervarea parcării.

Doar că din nou, asta e pentru țările avansate și nu pentru România – adică SUA, Canada unde există integrarea cu vreo 30000 de parcări. La un moment dat o să avem asta și în Europa și apoi și în România. Totuși, e bine să știm că există.

Detalii în avans despre rutele favorite

Asta e o treabă pe care merită să o testați: mulți utilizatori preferă să aleagă rute alternative către locații vizitate frecvent (birou, mall, sala de fitness, acasă etc.) chiar dacă nu sunt cele mai rapide. Pentru aceste cazuri Waze învață traseul și va putea să ofere informații în timp real despre incidente și condițiile de trafic în așa fel încât să se poată face comparație cu alte rute, încă înainte de pornirea la drum. E o chestie faină și probabil utilă multora.

După cum observați vorbim de niște schimbări simple, unele cu impact deosebit de mare în ceea ce privește experiența de deplasare și care merită luate în considerare. Asta dacă folosiți Waze …

via Waze

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep