HomeFeaturedFocusApar primele ingrijorari dupa tranzactia Google – Lenovo

Apar primele ingrijorari dupa tranzactia Google – Lenovo

Știrea care a ținut capul de afiș al zilei de ieri, preluarea de către Lenovo a diviziei de mobile Motorola de la Google, are, după părerea unora, implicări asupra securității naționale a Statelor Unite. Mai exact, Comitetul Național pentru Investiții Străine al Statelor Unite va trebui să își dea girul pentru ca tranzacția să poată deveni legală.

Deși majoritatea specialiștilor cred că nu vor exista probleme, având în vedere că Lenovo a achiziționat și divizia de servere low-end de la IBM și tranzacția a trecut pe la același for, există totuși și voci care reclamă faptul că principalul acționar al Lenovo este chiar statul chinez. Lucru care, de ce să nu recunoaștem, dă apă la moară amatorilor de teorii ale conspirației.

În plus, același Lenovo a avut probleme în Canada, unde i s-a declinat propunerea de achiziție a BlackBerry. Iar Huawei sau ZTE s-au lovit de aceleași probleme în trecut. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla.

Și dacă tot am pomenit de BlackBerry, o întrebare pentru cei care afirmă că, odată cu preluarea Motorola de către Lenovo, acesta din urmă se va bate de la egal la egal cu Samsung. Ce se întâmplă dacă se enervează și coreenii și achiziționează BlackBerry, HTC, sau altă companie similară, cu rezultate interesante în zona de smartphone și cu un bagaj de patente destul de bogat?

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep