HomeFeaturedFocusBug in Google Calendar permite altora sa vada evenimentele fara stirea noastra

Bug in Google Calendar permite altora sa vada evenimentele fara stirea noastra

image

Dacă vă folosiți de serviciile de calendar ale Google atunci citiți cu atenție ce urmează: alegeți cu mare băgare de seamă cum vă denumiți calendarul, altfel e posibil să ajungeți să îl partajați cu străini și nici să nu știți asta! Una din funcțiile inteligente de automatizare introduse de Google e responsabilă de invitarea automată a unor terți în cazul în care adresele lor sunt menționate în titlul intrării din calendar și dvs nici nu veți fi avertizați despre ceea ce s-a întâmplat.

Problema apare când e folosit calendarul din browser-ul web de pe desktop și în anumite cazuri funcționează și cu conturi non GMAIL. Terence Eden a dat peste problemă atunci când nevasta sa a încercat să își seteze în calendar o atenționare legată de o întâlnire cu șeful despre o mărire de salariu.

Mai exact, trimiterea automată a invitațiilor pentru eveniment se întâmplă doar atunci când în zona extinsă a calendarului se introduc date de identificare rapidă a persoanelor, extrase din agenda de contacte. Google spune că teoretic nu e o problemă foarte mare, dar că lucrează la remedierea ei.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep