HomeFeaturedFocusDALi: cum tehnologia Kinect vine in ajutorul persoanelor in varsta

DALi: cum tehnologia Kinect vine in ajutorul persoanelor in varsta

img_5535_432px-breit

DALi este un proiect construit de Siemens Corporate Technology, al cărui scop este să ofere un robot inteligent, capabil să ghideze persoanele cu dificultăţi în orientare, prin clădirile publice şi care foloseşte tehnologia Kinect pentru a obţine informaţii despre mediul înconjurător. Mediul în care ar trebui să opereze DALi este oarecum cunoscut în prealabil, dar este nevoie mereu de informaţii noi care să ateste validitatea actuală. De exemplu în centrele comerciale sau aeroporturi, astfel de soluţii, care să ajute persoanele în orientare, ar fi binevenite: se cunoaşte harta locaţiei, dar pentru navigaţie e mereu nevoie de informaţii actualizate.

Elementul central este c-Walker, o proteză ce are şi un Kinect, capabil să preia în timp real informaţii despre mediul înconjurător. Acestea sunt analizate tot în timp real şi se obţine locaţia în care se află c-Walker şi eventualele obstacole ce au apărut pe traseul de urmat.

DALi are şi aplicabilitate în zona industrială, roboţii aflaţi în mişcare, din domeniul industrial, pot beneficia şi ei de facilitatea de detectare a obstacolelor şi ar putea genera semnale de avertizare în cazul în care pot să apară probleme (să zicem că un lucrător stă pe traseul de deplasare al unei maşini şi ar putea să fie accidentat).

Mai jos se poate vedea un demo al unei implementări DALi:

Asta ar putea fi cu succes un proiect pentru competiţia Imagine Cup.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep