HomeFeaturedFocusReview: Overmax Steelcore 10 III, raport pret/performanta atractiv

Review: Overmax Steelcore 10 III, raport pret/performanta atractiv

Dacă la Quattor 7, olandezii de la Overmax ne-au arătat că știu ce înseamnă low-cost în zona de tablete (cu limitările performanței de rigoare), prin Steelcore 10 III încearcă să ne demonstreze că pot realiza și produse de o calitate superioară. Și aș îndrăzni să spun că reușesc, mai ales dacă luăm în calcul și raportul preț/calitate al acestei tablete, prețul fiind unul dintre criteriile greu de ocolit atunci când vine vorba de achiziționarea unui produs, mai ales pe piața din România.

overmax steelcore 10 iii

Și ca să justific acest raport pe care l-am tot fluturat în fața voastră, o să încep cu prețul recomandat pentru România al acestei tablete, de aproximativ 700 de lei. Oricât de mult mi-ar displăcea acest lucru din postura de părinte, este greu de păstrat o tabletă (sau chiar mai multe) în casă, fără ca aceasta să încapă și pe mâna copiilor. Lucru care, până la urmă, are și beneficiile sale. Și atunci, soluția cea mai practică pe care eu o văd, este achiziționarea unei tablete low-cost pentru copii, variantă care ne scapă de emoția puternică ce ne va încerca de fiecare dată când copilul pune mâna pe tabletă. Am văzut că există și variante locale, dar și varianta Amazon UK (sau altele similare), pentru rezolvarea acestui aspect. Și uite așa, prin prisma prețului pentru Steelcore 10 III exprimat mai sus, cu un buget total de 1000 de lei se poate rezolva și tableta copilului și cea a părintelui. Și, cu puțin noroc, mai rămân bani și de o pizza!

IMG_20131212_092616

Ce ne propune din punctul de vedere al specificațiilor tehnice tableta celor de la Overmax pe care o avem sub lupă, pentru prețul de 700 de lei? Păi destul de multe, aș îndrăzni să afirm! În primul rând o combinație de procesor quad-core Cortex A9, la o frecvență de 1,6 GHz și o memorie RAM de 2 GB, care reușește să se descurce onorabil, așa cum vom vedea ceva mai târziu. Apoi, un adaptor de la OTG la USB, care își poate dovedi din plin utilitatea la folosirea unui modem 3G spre exemplu. Deloc, dar chiar deloc de lepădat, husa din piele sintetică, cu funcționalități de stand, care vine în pachetul standard. A fost prima tabletă pe care am folosit-o cu o astfel de husă și, deși sceptic la început, am rămas cu o senzație plăcută. Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice Steelcore 10 III se mai bazează pe o memorie internă de 16 GB, un display de 10,1 inchi și 1280 x 800 pixeli, un acumulator de 7000 mAh, camere de 5 și respectiv 2 megapixeli și un Android 4.2. Deloc rău, mai ales la prețul de 700 de lei.

IMG_20131212_093622

Tableta are o carcasă metalică, lucru care reprezintă un mare pas în față prin comparație cu plasticul lucios și magnetic pentru urmele de degete pe care îl avea Quattor 7. Totuși, pare cam greoaie și cam incomodă, mai ales prin grosimea ei. Probabil că la generațiile următoare se vor vedea niște îmbunătățiri la acest capitol.

Pentru fanii aspectului cutiei și a modului de împachetare, nu am nici un reproș din acest punct de vedere. Deși, nici nu am fost foarte atent la aceste aspecte, pentru că nu le consider deloc interesante. În schimb, așa cum  v-am spus, husa din imitație de piele conferă, pe lângă utilitate, și un aspect sobru, de business, tabletei.

kr

Haideți să ne oprim puțin și asupra celor două camere, pentru că veți vedea imediat că au legătură cu aspectul business menționat mai sus. Spre deosebire de Quattor 7, unde camerele aveau un rol pur decorativ, la Steelcore 10 III, acestea onorează cu o oarecare decență atât segmentul de fotografie digitală (surprinzător, mai ales la interior din ceea ce se poate vedea), cât și pe cel de filmare (evident, este departe de a fi recomandabilă pentru o utilizare frecventă, dar, presupunând că sunteți martor la un eveniment inedit pe care vreti să îl surprindeți, se va descurca decent). Totuși, tind să cred că rolul primordial al celor două camere se regăsește în zona de business, la folosirea apelurilor video. Am incercat tableta pe Skype, și s-a descurcat aproape la fel de elegant precum Lenovo Yoga, din acest punct de vedere. Diferența de megapixeli în favoarea ultimei amintite a fost destul de greu de observat cu ochiul liber. O să vă arăt și câteva exemplificări cu prestația foto-video a tabletei în cele ce urmează.

kr

kr

Din punctul de vedere al performanței, rezultatele din AnTuTu vorbesc de la sine, nu o să le detaliem prea tare. La nivel personal, am apreciat faptul că tableta nu s-a agățat în timpul jocurilor și nici nu s-a încălzit. Asta spre deosebire de E-Boda Supreme XL 400 QC, care a dat câteva rateuri în ceea ce privește cursivitatea, în Blood & Glory: Legend, acest benchmark impus de moștenitorul meu care a prins gustul gaming-ului. Să fie oare de vină și cei doi GB de memorie RAM, comparativ cu doar unul în cazul E-Boda? S-ar putea.

antutu

La fel de cursiv și fără stat prea mult pe gânduri s-a descurcat și când a fost vorba de manevrarea unor fisiere PDF. Nu sunt deloc adeptul folosirii tabletei pe post de reader, dar încerc tot timpul să parcurg și acest aspect. Și pentru a găsi o justificare a acestei utilizări pe care nu o agreez, am folosit, pe lângă fișierul meu preferat pentru teste, de peste 800 de pagini cu poze, tabele și grafice (carte de IT, deh!) care a fost răsfoit pe toate părțile, fără nici un fel de sincopă și un PDF al unei reviste de benzi desenate. Care, evident, arată mult mai atractiv pe un display de tabletă. Și care nu i-a pus nici el dificultăți lui Steelcore 10 III.

IMG_20131212_094621

În ceea ce privelte autonomia, importantă și ea pentru majoritatea utilizatorilor, lucrurile s-au derulat în limita decenței. Ceea ce am început să apreciez destul de mult la device-urile mobile este consumul scăzut în perioadele mai lungi de stand-by. Am văzut tablete care după o repriză de utilizare, aveau 70-75% baterie rămasă. În stand-by până a doua zi, bateria era aproape de epuizare. La Steelcore 10 III lucrurile sunt diferite. Ca să și explic alternarea reprizelor de folosire a tabletei cu perioadele lungi de stand-by, acestea s-au datorat în primul rând restricților impuse testerului meu de bază pe partea de gaming, dar și perioadei lungi de timp în care m-am bucurat de tableta celor de la Overmax.

Steelcore 10 III de la Overmax, nu rupe gura târgului, dar impresionează placut. Impresionează mai ales prin prisma prețului, pe care “producătorii autohtoni” ar trebui să îl aibă drept etalon. Și sper ca, odată cu intrarea produselor Overmax în online-ul din România, prețurile la tabletele sub branduri românești să se mai așeze nițel. Nu de alta, dar calitativ, nu prea sunt justificate. Iar Overmax demonstrează că se poate găsi un echilibru în această problematică.

8 COMENTARII

  1. Cu tot respectul pentru autor, inclin sa cred ca aceasta tableta este supra-evaluata. Sa spun si un alt punct de vedere. Am detinut doua tablete, ambele de 7 inchi, una eboda (250 RON) si un PNI HD 76 (aprox 700 RON). Copiii au avut grija de PNI (ecran busit.. pa).. Eboda, s-a umplut de resturi de mancare, a fost aruncata de ici colo.. caraie, maraie.. merge inainte. Dragi cititori.. daca cumparati pentru voi, cumparati calitate. Daca luati pentru copiii.. 🙂 ei bine.. stiti ce vreau sa spun. Il doare la basca pe pustiul de 4,5,6 ani ca este quad core A9 si are 16 Giga. Pentru el.. liniile de pe ecran.. tot atat arata.. in toate versiunile de proc. 🙂

    • comparatia ta nu sta in picioare si am spus-o, un eboda cu 1 GB de RAM, costa cu 300 de lei mai mult. arata-mi o tableta de 10 inchi cu 2 GB de RAM la un pret mai bun si nu mai comentez.
      nu am spus niciodata ca e pentru copii, ba din contra…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep