HomeEvenimenteCESUHD-ul e la putere! Unde e continutul?

UHD-ul e la putere! Unde e continutul?

Se pare că la ediția din acest an a CES-ului, o mare parte din lumina reflectoarelor va fi acaparată de televizoarele UHD. Este o afirmație susținută chiar de oficialii acestui eveniment, care au precizat într-o conferință de presă că aproximativ 75 de lansări de modele noi de televizoare UHD vor avea loc în cadrul expoziției.

Afirmația îi aparține lui Shawn DuBravac, Chief Economist al Consumer Electronics Association, care s-a hazardat chiar și la niște previziuni curajoase, conform cărora, aproximativ 500.000 de unități de televizoare UHD se vor vinde în 2014. Comparativ, în 2013, s-au vândut circa 60.000 de astfel de produse, de aici și curajul acestei previziuni.

LG pare să întărească indirect orientarea înspre zona de home entertainment și în special UHD TV-uri a marilor producători, etalând o gamă bugată de televizoare în standul său din Las Vegas. În fruntea acestei armate stă uriașul ultrawidescreen TV cu ecran curbat, de 105 inchi, flancat de frații săi mai mici (dar nu foarte mici) și mai drepți la ecran, de 98, 84, 79 și 65 de inchi. În aceeași zona de televizoare 4K de la LG, se mai aliniază și o trupă de OLED-uri. Păi în ritmul ăsta, numai LG face 20% din lansările previzionate pentru CES.

Din păcate, la fel ca și până acum, nimeni nu are nimic de spus pe zona de conținut UHD. Mă rog, aproape nimic, pentru că mai există unele zvârcoliri timide. Mi s-ar părea normal să văd și în această direcție o vervă la fel de mare ca în cazul hardware-ului dedicat.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep