HomeFeaturedFocusUn nou nume pe “lista scurta” a candidatilor pentru pozitia de CEO...

Un nou nume pe “lista scurta” a candidatilor pentru pozitia de CEO Microsoft

Am pus ghilimele, pentru că lista asta a mai fost scurtă odată, s-a lungit și acum pare să se scurteze din nou. Băi, nu fiți perverși! Vorbim de o listă de persoane! Așadar, un nou nume apare în cărți pentru poziția de CEO Microsoft, pe care o vedeam ocupată la începutul anului, însă semnele nu par să indice tocmai o grabă în luarea unei decizii finale.

Personajul despre care vorbim este Hans Vestberg, CEO al Ericsson AB. Un om care a condus compania în ultimii patru ani și sub domnia căruia Ericsson s-a despărțit de divizia de mobile, cedată celor de la Sony. Și chiar dacă Ericsson a cunoscut o creștere a prețului acțiunilor cu 19 procente, în această perioadă, faptul că Vestberg nu a văzut un viitor profitabil în zona de device-uri, în timp ce Microsoft a achiziționat Nokia tocmai din acest motiv, poate părea ușor derutant. Chiar dacă Microsoft are la dispoziție resurse financiare mult mai puternice și situația este cu totul alta.

În paralel cu apariția numelui lui Hans Vestberg, se pare că Alan Mulally, CEO-ul Ford, aflat și el pe aceeși lista scurtă, a declarat săptămâna trecută că dorește să rămână în zona auto. Așa că, măcar într-un fel, lista se scurtează.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep