HomeFeaturedFocusAchizitia Nest de catre Google avizata de autoritatile din Statele Unite

Achizitia Nest de catre Google avizata de autoritatile din Statele Unite

Așa cum am specificat la momentul vânzării de către Google a diviziei Motorola către Lenovo, din stadiul în care o astfel de tranzacție este anunțată și până când ajunge să se concretizeze, mai sunt de parcurs câteva etape. Una dintre cele mai importante dintre acestea este dată de acordul organelor abilitate din țările corporațiilor implicate.

Ei bine, această etapă tocmai a fost parcursă cu brio în cazul achiziției Nest de către Google. United States Federal Trade Comission și-a dat acordul în cee ce privește această achiziție. Același oragan are un cuvânt greu de spus și în ceea ce privește vânzarea Motorola către Lenovo, acolo unde am văzut că sunt implicații care țin de securitatea națională a Statelor Unite. Și dacă în cazul achiziției Nest, acordul USFTC a venit mult mai repede decât era prevăzut (a fost simplu, amblele companii erau americane), cel mai probabil că în cazul Lenovo, lucrurile se vor mai lungi.

Lucru care nu i-a împiedicat totuși pe cei de la Google, care par siguri de finalizarea acestei tranzacții, să treacă la etapa care presupunea achiziționarea unor acțiuni în Lenovo. În schimbul a aproximativ 750 de milioane de dolari, Google deține acum aproape șase procente din compania chineză. Cotă care va mai crește odată cu începerea plăților de către Lenovo.

via The Verge

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep