HomeFeaturedFocusActiune organizata a Mozilla? Pleiada de telefoane cu Firefox OS anuntate si...

Actiune organizata a Mozilla? Pleiada de telefoane cu Firefox OS anuntate si aratate la MWC

În primul rând, trebuie spus că sunt dator cu o corecție la declarația de acum vreo săptămână, în care spuneam că alternativele la Android, iOS sau Windows Phone costă. Nu toate. E drept, Jolla Sailfish este supra evaluat, iar proiectul celor de la Geeksphone, cu două sisteme de operare, oferă prea puține la prețul pe care îl propune.

Spun asta, pentru că Firefox OS poate fi disponibil utilizatorilor dornici să îl încerce, la prețuri mult mai accesibile. Atât de mare este dorința Mozilla de a-și populariza sistemul de operare, încât se zvonește că lucrează împreună cu un producător destul de necunoscut, Spreadtrum, pe numele său, intenționează să producă un smartphone de 25 de dolari. Este un preț la care nu te mai uiți la specificații, un preț la care chiar și curiozitatea poate fi un argument suficient pentru cumpărare.

Firefox_OS_Huawei_Y300

Până la materializarea aceste intenții, alți producători s-au arătat activi pe Firefox OS. Huawei face primii pași în acest sistem de operare  cu modelul Y300, care ne păropune un display WVGA de 4 inchi, un procesor Snapdragon dual-core de 1 GHz, 512MB de memorie RAM, un acumulator de 1950 mAh și două camere (se pare că este o premieră în lumea telefoanelor cu Firefox OS), cea principală având 5 megapixeli. Încă nu se cunoaște prețul pentru acest terminal, dar tind să cred că va rămâne în limite foarte rezonabile.

Firefox_OS_ZTE_Open_C

ZTE Open C este un alt device care rulează Firefox OS. Și de această dată versiunea 1.3 a sistemului de operare. Din punctul de vedere al specificațiilor, deși nu cred că acestea sunt importante la un telefon, argumentul de vânzare este sistemul de operare, telefonul seamănă destul de mult cu cel de la Huawei. Același display WVGA de 4 inchi, aceeași memorie RAM de 512 MB, un procesor dual-core, de această dată de 1,2 GHz, o cameră de 2 megapixeli și o baterie de 1200 mAh. Există și o variantă mai sărăcăcioasă, denumită ZTE Open II, tot pe Firefox OS.

alcatel fire

Cei de la Alcatel par să nu fi precupețit nici un efort pentru Mobile World Congress. După seria Idol 2 și noul concept de wearable smartphone, iată-i la fel de activi și pe zona de terminale Firefox OS. Nu cu unul, ci cu trei telefoane. La care putem adăuga și o tabletă cu același sistem de operare. Făcând parte din gama Fire, cele trei aparate caută să satisfacă toate gusturile. Fire S este vârful de gamă prin procesorul quad-core, ecranul qHD de 4,5 inchi, camera de 8 megapixeli, dar mai ales LTE. Fire E moștenește display-ul, dar pierde două nuclee la procesor și LTE-ul. Camera foto este de doar 5 megapixeli. Fire C este un smartphone de 3,5 inchi, gândit pentru buzunare mici, dar se bucură totuși de procesorul dual-core de 1,2 GHz.

După cum se poate vedea, este ceva mișcare pe acest segment al terminalelor cu Firefox OS. Sunt curios cât va mai dura până vom putea vedea acest sistem de operare luând din piață o felie suficient de mare pentru a-I asigura intrarea în top 5. Intenții există din partea Mozilla, mai rămâne să le vedem și concretizate.

via Engadget, GSM Arena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep