HomeFeaturedFocusCare au fost cele mai vandute telefoane smart in Romania in 2013

Care au fost cele mai vandute telefoane smart in Romania in 2013

S-ar putea ca rezultatele studiului realizat de către Oktal.ro să fie apropiate, prin extrapolare, de situația la nivel național. Conform acestora, cele mai vandute smartphone-uri din 2013 au fost LG Nexus 4, Samsung Galaxy S4 și Nokia Lumia 520. Aceste rezultate au venit pe fondul unei creșteri spectaculoare a vanzărilor de smartphone, de 400% față de anul anterior, dar și în contextul în care, cel puțin primele două telefoane din acest top au apărut chiar la începutul anului trecut.

“Românii au făcut trecerea de la telefoanele obișnuite la cele inteligente, cu funcționalități avansate și capabilități performante, menite să le ușureze tot mai mult viața. Nevoile oamenilor de a socializa într-un mod facil, fără obstacole, dar și cerințele acestora de a avea o experiență de fotografiere îmbunătățită, care să surprindă într-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat creșterea vânzărilor de smartphone-uri cu 400% în anul anterior”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

În cifre foarte scurte, anul 2013 a însemnat pentru Oktal.ro un număr de 25.000 de comenzi, care au condus la o creștere de 300% la vânzări pentru electrocasnicele mici și de 200% pe segmentul tabletelor. Una din cel mai bine vândute tablete la Oktal.ro anul anterior a fost Samsung Google Nexus 10. În urma acestei evoluții, cifra de afaceri a magazinului online a crestcut cu 30%. Revenind la telefoanele smart, ar fi interesant de văzut cum ar arăta această situație după o încrucișare a rezultatelor cu cele de la operatorii de telefonie, acolo unde, cel mai probabil se vând o mare parte din terminale.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep