HomeFeaturedFocusColaborarea Google VMware aduce Windows pe Chromebook-uri

Colaborarea Google VMware aduce Windows pe Chromebook-uri

image

Interesant cum Google colaborează cu VMware pentru a aduce pe Chromebooks (da, laptop-urile alea ieftine care rulează Chrome OS) sistemul de operare Windows și nu lucrează direct cu Microsoft (cei din urmă fac mai tot timpul mișto de Chromebook-uri de parcă nu ar fi aceleași sisteme pe care ei au pus Windows Vista acum vreo câțiva ani, cu o experiență precară de funcționare). Intenția clară: să aducă Chromebook-urile la nivelul enterprise prin oferirea unei soluții de rulare a aplicațiilor deja existente – și în felul acesta să se facă o reducere de până la 5000 USD/sistem, după cum zic reprezentanții Google.

Ideea e simplă: Google și VMware au ajuns la un acord prin care soluția de virtualizare VMware va putea rula pe Chromebook-uri și în interiorul ei să poată fi rulat Windows și aplicațiile clasice desktop via unui serviciu în cloud. Noul serviciu va oferi acces prin cloud la Windows via Desktop as a Service (DaaS) de la VMware.

Prin VDI (Virtual Desktop Infrastructura sau RDS (Remote Desktop Service) utlizatorii pot folosi aplicații Windows din cloud prin tehnologia de virtualizare de la VMware. Inițial programul DaaS va fi disponibil on premise și ulterior va trece către abonamentele de cloud de la VMware.

Sigur nu e o idee rea. Oare va prinde?

via pcmag

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep