HomeFeaturedFocusHackingul masinilor din nou in actualitate

Hackingul masinilor din nou in actualitate

image

Despre posibilitățile de hacking pentru mașini nu e prima dată când vorbim. Se pare că situația intră din nou în atenția publicului larg, cu doar o săptămâna înainte de începerea conferinței Black Hat Asia din Singapore: doi spanioli au creat un mic dispozitiv (costă sub 20 USD) care odată conectat fizic la o mașină poate să dea peste cap toate sistemele din mașină și printr-o conexiune wireless să permită atacatorilor să își facă de cap cu mașina respectivă. Adică să umble la ferestre, la faruri, frâne, direcție etc.

În esență micul gadget trebuie să fie conectat la CAN bus și să fie alimentat, moment în care devine un receptor pentru comenzile celui ce îl controlează. Unui hacker nu îi trebuie decât cinci minute ca să poată conecta aparatul la mașină moment în care începe să facă ce dorește el cu ea spune Vazquez Vidal, consultant la o companie auto din Germania. În principiu succesul atacului va depinde de modelul mașinii pe care e instalat gadget-ul – dacă a fost unul din modelele luate în calcul pentru atac, atunci șansele de reușită sunt maxime.

Controlul de la distanță se face deocamdată via Bluetooth, conexiune ce limitează aria de acțiune la câțiva metri. Opțiuni de upgrade pentru comunicare GSM există și e posibil ca la conferința Black Hat Asia să vedem prototipul funcțional prin GSM.

Se pare că producătorii de mașini nu au luat măsuri după isprava lui Charlie Miller de anul trecut. Probabil pericolul nu e așa de mare…

via forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep