HomeFeaturedFocusE oficial OneDrive inlocuieste SkyDrive

E oficial OneDrive inlocuieste SkyDrive

image

Nu demult vorbeam despre intenţia Microsoft de a schimba SkyDrive în OneDrive din destul de multe motive obiective şi subiective. Astăzi Microsoft a dat drumul la schimare şi OneDrive este soluţia gratuită de stocare în cloud, cu clienţi pentru Ios, Android şi bineînţeles platforma Windows 8.1 şi Windows Phone 8.

Pentru utilizatorii existenţi de SkyDrive schimbarea nu implică mai nimic: în loc de SkyDrive apare denumirea de OneDrive – de fapt de o săptămâna modificările începuseră să fie vizibile (de exemplu la download-ul mai multor fişiere din SkyDrive, arhiva era acum denumită OneDrive şi nu SkyDrive ca înainte). Aplicaţiile existente vor rula cu noul serviciu şi dacă nu doriţi să faceţi update la cele branduite OneDrive.

De remarcat că Microsoft adoptă strategia DropBox şi cei ce recomandă prieteni care se şi înscriu în program vor primi un bonus de 500 MB, cu o limită maximă de 5 GB (adică 10 prieteni recomandaţi şi înscrişi în OneDrive). În plus, activarea automată a salvării de poze în OneDrive via Windows Phone sau Android (noua aplicaţie de Android este deja în Google Play Store) vă mai dă un plus de 3 GB, ceea ce însumat înseamnă că peste cei 7 GB daţi gratuiţi la deschiderea contului se mai pot lua încă 8 GB, tot gratuit.

Sunt curios ce schimbări se vor simţi pentru utilizatorii vechi de SkyDrive, cei care aveau deja 25 GB gratuiţi. Aştept să văd replicate schimbările şi vă voi spune.

Deja cu 15 GB gratuiţi pentru stocare de documente – poze, filme, documente office etc., OneDrive e o soluţie mult mai atractivă decât DropBox. Eu folosesc deja sincronizarea automată de poze de pe Windows Phone în cloud şi de acolo pe sistemele cu Windows 8.1 şi sunt foarte mulţumit de rezultate.

 

via OneDrive blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Eu folosesc foarte mult dropbox si in urma utilizarii intensive, a programelor de fidelizare si a diferitelor promotii am ajuns in timp sa am 101.8 Giga disponibili. Ai idee daca si skydrive/onedrive are astfel promotii/programe de fidelizare ?
    Tin sa precizez ca nu am platit niciodata nimic catre Dropbox

  2. Tare, 28GB gratis. O mare problemă însă, aplicația de aAndroid nu are posibilitatea de a limita backup – ul pozelor la wireless, deci dacă faci poze și ai net mobil te poți aștepta la trafic serios. Un mare minus pentru MS, credeam că s-au uitat la Dropbox sau G+. Deasemenea nu poți sincroniza un anumit folder de pe Android cu perechea din cloud, ceea ce cu Dropbox se poate via Dropsync. Dropbox 50GB gratis cu un terminal Samsung la 2 ani…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep