HomeFeaturedFocusLa lucru cu LG G Flex, smartphone-ul cu ecran curbat!

La lucru cu LG G Flex, smartphone-ul cu ecran curbat!

DSC_4118

De câteva zile testez primul smartphone cu ecran curbat ce a ajuns în România: LG G Flex și e deja disponibil la vânzare. L-am primit prin programul Orange Smartphone Tester și în următoarea perioadă îmi va fi prieten de nădejde zi de zi, împreună cu un SIM Orange. Deocamdată mă acomodez cu el, ecranul cu diagonala de 6 inci fiind destul de mare chiar și pentru mine, obișnuit fiind deja cu phablet-uri tot mai mari după experiențele Galaxy Note 3, LG G2, Asus Fonepad Note.

DSC_4120

Din discuțiile cu cunoscuții pe marginea lui LG G Flex, după ce l-au văzut/pipăit, am observat că pentru mulți nu e încă foarte clar ce înseamnă G Flex: telefonul e deja curbat, nu că se curbează când ai nevoie.

De ce e curbat? Nu am încă nu răspuns clar. Aș merge pe ideea că LG G Flex e de fapt un demo al tehnologiile folosite de LG pentru televizoarele curbate, treabă ce le iese bine în mare parte.

Revenind la phablet, câteva lucruri pot să spun deja despre el: e mare, îl simți binișor în buzunar în sensul că s-ar putea să nu îți încapă.

Cu toate astea, nu e greu. Te-ai aștepta ca atunci când îl iei în mână să îl simți foarte greu. Poate că spun asta după ce m-am jucat cu multe phablet-uri, în special cu ultimul Asus Fonepad.

DSC_4119

Faptul că e curbat, are și plusuri și minusuri. Încep cu plusuri: îl poți folosi destul de simplu cu o mână – curbura te ajută să îl sprijini mai ușor și dacă e nevoie să îl manevrezi după cum dorești. Clar nu e ceva simplu sau lipsit de riscuri. Curbura e bună și când vrei să faci poze: telefonul poate ținut într-o poziție destul de ok pentru fotografiere.

Iar pentru multimedia, ecranul curbat îți arată cam ce vei experimenta dacă veți achiziționa un TV cu ecran curbat.

În zona negativă, ecranul curbat îți dă puțin bătăi de cap când vrei să îl porți în buzunarul de la pantaloni. Sau când ai vrea să îl folosești pe masă, manevrarea dându-i un balans. Probabil că ar fi util de purtat într-o astfel de configurație Zâmbet:

image

E rapid, fără îndoială. Deocamdată nu l-am blocat și dacă nu am făcut asta până acum probabil că nici nu voi mai reuși. Nu îmi place rezoluția de doar  720 x 1280 pixeli pe display-ul de 6 inci. Se simte nevoia de mai mult, mai ales că ecranul P-Oled chiar are niște culori foarte faine.

Mi-am propus să văd ce înseamnă în realitate carcasa self-healing. Nu o să induc în mod intenționat zgârieturi pe carcasă, dar mă aștept ca în perioada de test, purtat fiind prin buzunare, să apară mici imperfecțiuni. Sunt curios cum se vor ”face bine”.

Deocamdată atât. Revin cu informații cât de curând.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep