HomeFeaturedFocusLeak-urile de Windows 8.1 Update 1 ne arata ca Microsoft schimba schimbarea

Leak-urile de Windows 8.1 Update 1 ne arata ca Microsoft schimba schimbarea

image

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu deja m-am cam săturat de jocul ăsta de-a şoarecele şi pisica pe care îl joacă Microsoft: prima dată introduce interfaţa METRO (pardon, MODERN UI – adică treaba aia cu multe pătrate denumite tile) în Windows 8 şi doreşte să renunţe la desktop-ul clasic. O mişcare nu foarte bine primită de utilizatorii de Window 7 (nici nu mă miră – mulţi nu vor să schimbe nimic, niciodată pentru că … nu vor, nu le place). Cred că de fapt orice ar fi introdus nou Microsoft nu ar fi fost bine primit pentru că aşa e piaţa.

Toate schimbările din Windows 8 în ideea că se trece spre utilizarea hibridă, în care Surface joacă un rol central. Am aşa ceva şi folosesc cu plăcere, nu am nicio problemă cu tile-uri sau old desktop sau orice altă chestie reclamată de unii şi de alţii. Odată ce m-am obişnuit cu noul mod de folosire lucrurile au mers natural.

A venit Windows 8.1 în care Microsoft, de frică să nu piardă din adepţi a venit şi ne-a comunicat că a ascultat dorinţa clienţilor şi schimbă schimbarea: renunţă oarecum la METRO (scuzaţi, MODERN UI) şi permite boot-area direct pe desktop UI, ca să le lase celor mai pretenţioşi opţiunea de a folosi noul Windows în vechiul mod. Să zicem că nu deranjează foarte tare.

Iar acum, cu următorul update, adică Windows 8.1 Update 1 mai apar şi alte schimbări care îndepărtează parcă şi mai mult interfaţa MODERN UI de ideea de touch iniţială. Un prim leak de Windows 8.1 Update 1 ne arată că sunt introduse opţiuni suplimentare de control cu mausul al aplicaţiilor MODERN UI – pai dacă astea au fost create pentru touch, de ce le-aş folosi cu mausul?

via theverge vedem câteva screenshot-uri din leak-ul Update 1 de Windows 8.1, pregătit pentru un prim build intermediar

image

Mai avem şi un title bar cu care aplicaţiile MODERN UI pot fi închise sau minimizate – parcă ideea asta nu mai exista pe sistemul hibrid în care aplicaţiile intră într-un soi de hibernare, aşa cum se întâmplă la concurenţă …

Bara ocupă ceva spaţiu pe ecran, după cum se poate vedea.

Apare şi opţiunea de a vedea aplicaţiile MODERN UI în task bar:

image

În ecranul de start din Windows 8.1 Update 1 mai e integrat şi un nou buton de căutare plus cel de închidere. Că era al naibii de greu să foloseşti charm-urile şi să ajungi la butoanele astea. Dar dacă tot s-a mutat facilitatea START, de ce să nu fie folosit spaţiul respectiv.

image

Una peste alta, prea multe schimbări radicale nu vor exista în Windows 8.1 Update 1. Versiunea scăpată pe net are build-ul făcut pe 14 ianuarie. Din câte ştim, o versiune finală de Windows 8.1 Update 1 ar trebui să fie gata pe 11 martie, cu trei săptămâni înainte de conferinţa BUILD de la San Francisco.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep