HomeFeaturedFocusTest: care browser permite autonomia maxima pe Windows 8.1?

Test: care browser permite autonomia maxima pe Windows 8.1?

image

Ciprian Rusen de la 7tutoriale.ro a făcut un test comparativ în care a măsurat autonomia mai multor PC-uri cu Windows 8.1 (nu și versiunea RT) în condițiile în care au fost folosite exclusiv pentru browsing, via soluția dedicată de benchmark de la Peacekeeper.

După ce a testat pe o tabletă Toshiba, un Surface Pro 2 și un vechi laptop HP Pavilion a ajuns la aceiași concluzie la care am ajuns și eu după mai multe luni de folosire a unui unei tablete Surface Pro și a unui MacBook Air 13 cu Windows 8.1.

Am folosit pentru testele noastre, următoarele trei dispozitive:

  • O tabletă nouă Toshiba Encore de 8″. Are un procesor cu patru nuclee Intel Atom Z3740 ce funcționează la 1.33 GHz, cu 2 GO de memorie RAM DDR3 și 32 GO spațiu de stocare pe un SSD produs de Samsung. Specificațiile sale complete se găsesc aici.
  • Un Microsoft Surface Pro 2 nou nouț, cu un procesor cu patru nuclee Intel Core i5-4200U ce funcționează la 1.60 GHz, cu 8 GO de memorie RAM DDR3 și un SSD de 256 GO de la LiteOn. Specificațiile sale complete se găsesc aici.
  • Un laptop vechi HP Pavilion dv 7, cu un procesor cu patru nuclee Intel Core 2 Q9000 la 2.0 GHz, 6 GO de memorie RAM DDR2 și un SSD de 120 GO de la RunCore. Laptopul nu mai are hard disk-ul și bateria originale. Hard disk-ul a fost înlocuit cu un SSD pentru un plus de viteză, iar bateria originală a încetat să mai funcționeze și a fost înlocuită cu una de o calitate îndoielnică ce nu oferă prea multă autonomie, dar cel puțin funcționează pentru ceva mai mult de o oră.

Browser-ul care consumă cele mai puține resurse este Internet Explorer 11 în versiunea METRO și/sau desktop, cu valori diferite de autonomie pe fiecare sistem testat.

O explicație ar putea fi legată de faptul că Microsoft a ”optimizat” consumul atunci când e folosit engine-ul IE 11. Nu m-ar mira deloc să fie așa.

Detalii complete despre test găsiți pe 7tutoriale.ro.

Aș mai adăuga ceva: pentru browsing pur, un Chrome pe iPad sau un IE 11 METRO pe Surface RT, fără niciun fel de addon sunt arhisuficiente într-o utilizare normală. Când ai nevoie de chestii mai avansate, atunci începe distracția și mai mult ca sigur că te vrei reorienta către un browser în care ai încredere că nu va crăpa sau că nu va randa aiurea paginile – eu rămân pe Chrome de desktop pentru Windows 8.1 și Mac OS Mavericks.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep