HomeFeaturedFocusRecord pentru un atac DDoS in Europa: amplificare la 400 Gbps

Record pentru un atac DDoS in Europa: amplificare la 400 Gbps

image

Și cu ocazia este oficial cel mai puternic atac de tip distributed-denial-of-service (DDoS), mai mare decât cel de anul trecut ce a lovit Spamhaus. S-a întâmplat săptămâna trecut și a vizat unul din clienții CloudFlare. Atacul DDoS a fost direcționat pe o vulnerabilitate pe serviciul NTP (Network Time Protocol), folosit pentru sincronizarea orei de pe server-e.

Informația a venit pe Twitter de la Matthew Price, Cloudflare CEO:

Very big NTP reflection attack hitting us right now. Appears to be bigger than the #Spamhaus attack from last year. Mitigating

Nu au fost oferite date clare legate de numele țintei, doar că a fost unul din clienții din Europa.

Atacul DDoS de bazat pe NTP reflection presupune trimieterea unor cereri NTP folosind niște adrese mascate (spoof) ale server-elor atacate. Din cauza faptului că răspunsul este de o dimensiune mai mare decât cererea, se obține automat un trafic crescut către server-ele în cauză și prin urmare acestea sunt inundate cu pachete de date la care nu mai pot răspunde.

Problema cu apărarea în fața acestor tipuri de atacuri este că traficul venit de la server-ele NTP este unul legitim, prin urmare greu de identificat din timp și mai ales de blocat. Instrumente de atac gen DNS Flooder sunt capabile să genereze atacuri DDoS pe NTP al căror trafic să fie chiar și de 50 ori mai mare decât lățimea de bandă a locației din care au fost pornite.

Cum astfel de atacuri au fost tot mai frecvente în ultimele luni US-CERT are un articol special în care oferă sfaturi despre cum se poate preveni/rezolva un atac de tip NTP reflection. Pe scurt, trebuie să fie aplicat un patch pentru ntpd și să fie filtrat traficul către respectivele adrese. Detalii aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep