HomeFeaturedFocusSony s-a miscat bine la vanzarile de smartphone

Sony s-a miscat bine la vanzarile de smartphone

OK, bine pentru un brand care nu este prezent în top 5. Bine, în sensul în care a înregistrat o creștere de la un trimestru la altul. Dar sa nu vă așteptați la vânzările de sute de milioane de bucăți ale lui Samsung.

În ultimul trimestru, compania japoneză a vândut la nivel global 10,7 milioane de smartphone-uri. Este o creștere atât la numărul de bucăți, de la 10 milioane în trimestrul anterior, dar mai ales financiară, acolo unde creșterea prețului mediu de vânzare și o rată de schimb valutar favorabilă s-au suprapus peste creșterea de 7% a volumului de vânzări și au dat o creștere financiară de 44,8% a acestei divizii.

Partea interesantă este că, la nivel de grup, nu a fost cea mai spectaculoasă creștere, divizia de jocuri și console a Sony înregistrând o creștere financiară de 64%. Și, cu toate acestea, la nivel de companie lucrurile au fost mai puțin roz, Sony înregistrând o pierdere de 120 de milioane de dolari în ultimul trimestru. Poate fi una dintre explicațiile pentru decizia japonezilor de a vinde divizia de PC-uri.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep