HomeFeaturedFocusHMD Global a depasit valoarea de piata de 1 miliard de dolari

HMD Global a depasit valoarea de piata de 1 miliard de dolari

HMD Global

Compania finlandeză care comercializează acum terminalele Nokia se bucură de o evoluție uimitoare. HMD Global este acum un așa zis unicorn, o companie care a depășit valoarea de piață de un miliard de dolari, într-o perioadă relativ scurtă de timp de la înfințare. HMD Global nu are încă doi ani de viață (motiv pentru care unii o numesc și start-up), dar iată că a reușit să doboare o barieră importantă. Valoarea de piață a companiei a trecut de borna de un miliard de dolari.

S-a întâmplat în urma ultimei vânzări de acțiuni pentru a strânge capital, un eveniment care a adăugat aproximativ 100 milioane dolari, veniți din partea unor investitori strategici, în frunte cu Ginko Ventures.

HMD Global are pe de-o parte argumentul că se folosește de un brand care încă este foarte puternic în piața de telefonie mobilă. Pe de altă parte, mi se pare destul de evident că Nokia a început să crească de când a revenit pe piața de Androide, lucru pe care nu prea l-a făcut cât timp s-a aflat în ograda Microsoft. Semn că nu este suficient acest brand, trebuie să știi și ce să faci cu el.

Un semn că HMD Global are planuri mult mai mari cu Nokia este dat și de rezultatele financiare din 2017, atunci când din venituri de 2,13 miliarde dolari, compania a ieșit cu o pierdere de 77 milioane dolari. Poate părea un management defectuos, dar în același timp poate fi și un indiciu al faptului că se reinvestește masiv în companie.

Eu chiar cred că de-abia acum începe să fie exploatat potențialul acestui nume și că Nokia va crește în piața de smartphone tot mai puternic. HMD Global pare să știe direcția, iar investitorii văd o evoluție fericită pentru această companie.

via HMD Global

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep