HomeFeaturedFocus2N: Netscape și nostalgia

2N: Netscape și nostalgia

Da, așa cum spune și titlul, m-a apucat nostalgia. Și o să vă spun imediat și de ce mi-au trecut prin față zilele în care am făcut primii pași într-un mediu în care IT-ul era la putere și se îmbina, pe cât posibil, cu niște reguli simple de funcționare în cadrul unei companii. Este vorba de anii 1998-1999 și de redacția CHIP. Acolo am interacționat pentru prima (și singura) dată cu produsele Netscape.

Navigator era browserul preferat și aproape obligatoriu iar clientul de mail pe care mi-am luat primele mailuri “de serviciu” a fost și el, bineînțeles, Netscape Mail. Erau preferatele celor cu state vechi de plată prin redacție, care au reușit să ni le inoculeze și nouă, cei mai tineri! Am folosit Netscape vreo doi ani buni, până când, din motive de politică a companiei, am trecut pe produsele Microsoft. Dar asta este altă poveste.

Ce m-a făcut să îmi aduc aminte de acea perioadă și de produsele Netscape? Faptul că am văzut, întîmplător, că exact în urmă cu 15 ani s-a finalizat tranzacția dintre Netscape și AOL, prin care prima era preluată de a doua. Tranzacție care a însemnat și începutul căderii pentru produsele Netscape, chiar dacă ele au mai dăinuit o vreme.

via Day in Tech History

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep