HomeFeaturedFocusExista deja solutie de root pentru Nokia X. Sa vina versiunile customizate...

Exista deja solutie de root pentru Nokia X. Sa vina versiunile customizate de Android!

image

Nici nu s-a terminat bine MWC 2014 unde Nokia a prezentat primele sale modele de smartphone cu Android și entuziaștii au reușit să găsească o metodă prin care să obțină accesul cu contul de root pe Nokia X. Acest model de Android are preinstalată versiunea 4.1 și odată cu accesul la contul cu drepturi depline de administrare e deschisă și calea pentru crearea/instalarea unor alte versiuni de Android, fără personalizarea Nokia și blocarea Play Store.

imageimage

Și evident, integrarea serviciilor Google pe Nokia X, scoase de Nokia din varianta sistemului de operare Android pusă pe aparat.

imageimage

Ca de obicei, isprăvile de genul acesta aparțin unor entuziaști de pe forumul XDA. Și ca lucrurile să fie și mai clare, avem și un material video în care vedem launcher-ul standard Android pus pe Nokia X.

Deocamdată impactul asupra unor eventuali cumpărători de Nokia X este unul minimal: configurația hardware a lui Nokia X (la nivelul unui Samsung Galaxy S2) pentru prețul de 100 EUR/USD este suficientă pentru folosirea la un nivel minimal al unei versiuni de Android 4.1.

Un client de Nokia X va dori ca aparatul său să funcționeze fără probleme așa cum îl ia. Nu cred că vom vedea o migrare în masă de la soluția Android dată de Nokia la una terță, pe o versiune standard Android vanilla. Sigur, vor exista entuziaști care o să rooteze aparatul și vor instala build-urile de pe XDA doar pentru că pot Zâmbet. Pe motivul acesta e bine de știut că se poate, cel puțin pentru moment.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep