HomeFeaturedFocusGoogle anunta conferinta I/O si face participarea o loterie

Google anunta conferinta I/O si face participarea o loterie

Conferinţa anuală Google I/O destinată dezvoltatorilor pe platforma Google se va desfăşura în San Francisco, pe 25-26 iulie, ne spune Google pe blogul său. Odată cu lansarea paginii Google I/O 2014 la google.com/io avem şi o schimbare importantă în politica de acces la conferinţă.

Dacă în alţi ani accesul se făcea pe principiul primul venit, primul servit şi era efectiv bătaie pe locuri, biletele epuzându-se extrem de rapid, în 2014 Google propune un nou principiu: loteria. În 8-10 aprilie cei interesaţi să participe la Google I/O se pot înscrie pe site-ul evenimentului urmând ca pe 10 aprilie, după închiderea perioadei de înregistrare să fie traşi la sorţi cei ce participă.

Mie mi se pare că modul acesta de a selecta participanţii permite într-o oarecare măsură accesul şi altor persoane acolo – cei ce nu au fost până acum, dar ar vrea să meargă şi nu ştiu procesul. Pe de altă parte, îi defavorizează pe clienţii fideli, răpindu-le şansele crescute de participare prin cunoaşterea procesului de înscriere şi descoperirea de … vulnerabilităţi care să le permită accesul.

Şi toate astea se întâmplă pentru o conferinţă unde accesul este pe bani şi nu e deloc ieftin. Cu promisiunea că participanţii vor vedea produse şi servicii Google noi şi că pentru banii daţi pentru participare vor primi şi un dispozitic hardware (sau poate mai multe) din seria Nexus. Cel mai probabil unul dintre ceasurile inteligente ce vor veni cu Android.

Până la urmă Google are meritul că încearcă mereu să experimenteze şi probabil că Google I/O 2014 este tot un astfel de experiment.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep